BDP’li Buldan: Umarım Ikinci Görüşme Zamana Yayılmaz

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Biz ümit ediyoruz ki, zamana yaymadan, bir an önce eş...

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Biz ümit ediyoruz ki, zamana yaymadan, bir an önce eş başkanlarımızdan oluşan bir heyet İmralı Adası'na gider ve Sayın Öcalan ile görüşmeyi yaparlar.” dedi.

Pervin Buldan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. İmralı ile ikinci görüşmenin ne zaman gerçekleşeceği ve heyette kimlerin olacağının sorulması üzerine Buldan, “Bize iletilen resmi bir açıklama yok. Biz de bekliyoruz. En kısa zamanda gerçekleşmesi için Adalet Bakanı ile zaman zaman görüşmeler yapıyoruz. Kurumsal baktığımız için bu heyetin içinde mutlaka eş başkanlarımızın olduğu düşüncemizi, ifademizi Sayın Adalet Bakanı ile her zaman paylaşıyoruz. Biz ümit ediyoruz ki, zamana yaymadan, bir an önce eş başkanlarımızdan oluşan bir heyet İmralı Adası'na gider ve Sayın Öcalan ile görüşmeyi yaparlar. Şu anda bize resmi olarak iletilen bir şey yok.” dedi.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, “Bülent Arınç’ın sabah saatlerinde bir açıklaması oldu. Sürecin içinde hükümet olarak yokuz, dedi. Hükümet sürecin içinde yok mu?” şeklindeki sorusu üzerine Buldan, “Eğer görüşmeyi sağlayan Adalet Bakanı ise, heyetlerin oluşmasına karar veren merci Adalet Bakanı ise kimlerin ne zaman gideceğine karar veren yer Adalet Bakanı ise demek ki hükümet bu işin içinde. Biz böyle bakıyoruz.” cevabını verdi.

Buldan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in, ‘22 bin PKK’lı öldürüldü, yani 22 bin çocuğum öldürüldü’ şeklindeki sözlerini de değerlendirdi. Buldan, “Zaman zaman bu tür açıklamaları duyuyoruz. Özellikle bölge milletvekilleri tarafından yapılan açıklamalar var. Çok insani bir açıklama bence. İnşallah görevinden istifa ettirilmez, cezalandırılmaz bu sözleri sarf ettiği için.” şeklinde konuştu.

Buldan Şanlıurfa’da dün meydana gelen olaylarla ilgili ise polisin hiçbir gerekçe olmaksızın toplantıya tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale ettiğini savundu. BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak’a atıldığını belirttiği gaz bombasını da basın mensuplarına gösteren Buldan, “Bu el bombası eş başkanımıza gelseydi biz bugün burada olabilir miydik.” dedi. İl Emniyet Müdürü, Kaymakam ve Vali’nin görevden alınmasını isteyen Buldan, “İçişleri Bakanı bunları yapamıyorsa koltuğunu başkasına devretsin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz