BDP'li Çelik'ten Bakan Şahin'e domuz eti eleştirisi

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in PKK'nın eğittiği gençlere domuz eti...

BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in PKK'nın eğittiği gençlere domuz eti yemeyi telkin ettiğine ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Önce Kürtler, sonra azınlıklar hakir görülerek, onların kutsallarıyla alay edilmiştir." dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen BDP'li Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dün hakkındaki gensoru görüşmeleri sırasında PKK'nın eğittiği gençlere domuz eti yemeyi telkin ettiği ve bazı kültür merkezlerinde Zerdüştlük ve Yezidilik simgelerinin bulunduğuna ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanı Şahin'in sözlerinin milattan önce varlık göstermiş olan Mitani kültürünü de tahkir ettiğini öne süren Çelik, bu kültüre ilişkin simgelerin küçük görüldüğünü ve aşağılandığını iddia etti. Çelik, "Önce Kürtler, sonra azınlıklar hakir görülerek, onların kutsallarıyla alay edilmiştir. O sembolleri hakir görmek, rencide etmek bir bakanın haddine değildir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: