BDP’li heyet ve aileler terörist cenazelerini teşhis için Adli Tıp'a geldi

Bingöl’de öldürülen 5’i kadın 8 teröristin cenazelerini teşhis için bir grup BDP’li heyet ve bazı...

Bingöl’de öldürülen 5’i kadın 8 teröristin cenazelerini teşhis için bir grup BDP’li heyet ve bazı aileler Adli Tıp Kurumu’na geldi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak ile birlikte gelen aileler teşhis yapabilmek amacıyla morga gitti.
Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan Kolçak, bazı ailelerin bu cenazelerin kendi çocukları olabileceği endişesiyle partilerine başvurduklarını kaydetti. Ailelerin isteği üzerine Adli Tıp Kurumu’na geldiklerini kaydeden Kolçak, “Eğer varsa açıklanmasını istediğimiz bu kuşkulu çatışma mıdır kimyasal mıdır bu nedenle kuşkulu diyorum. Bunun açıklanması hem de varsa isimlerinin ailelere söylenmesini istedik.” dedi. Savcılıkta cenazeler hakkında isim bilgisinin olmadığını öğrendiklerini kaydeden Kolçak şöyle konuştu: “Eğer tespit edebilirlerse aile bireylerinin cenazeleri görmesini istedik. Bazı arkadaşlarımızla kendi çocukları olabilir endişesiyle morga gittik. Orada bir insanlık dramıyla bir kirli savaşın dramıyla yüz yüze kaldık. Bu ülkede yaşıyor olmaktan utandım. Bu ülkede insanların cenazesine bile gösterilmeyen asgari nezaketsizlik ve vahşet örneğiyle karşılaştık.”
Cesetlerin simsiyah ve kömür bir halde olduğunu öne süren Kolçak bu durumun kendilerinde kimyasal silah kuşkusunu uyandırdığını söyledi. BDP olarak ailelerin isteklerine cevap olmaya çalıştıklarını anlatan Kolçak, isimler açıklandığında ailelerin talebi üzerine gereken çalışmaları yapacaklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz