BDP'li heyete Sinop'ta protesto

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri, İmralı sürecine destek aramak amacıyla çıktıkları Karadeniz turunun ikinci ayağı olan Sinop’ta, protesto gösterileri ile karşılandı.

BDP'li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ile HDK Eş Başkanı Fatma Gök'ün yer aldığı grup, ilk durak olan Çorum’dan, sabah saatlerinde Sinop’a hareket etti. İl girişinde emniyet tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında programın yapılacağı öğretmenevine giden grup, burada bekleyen MHP'li ve Sinoplu vatandaşın tepkisi ile karşılandı. Yaklaşık 500 kişiden oluşan ülkücü gençlik ve şehit yakınları, gruba saldırmak istedi. BDP’liler, herhangi bir fiili müdahaleye uğramadan polis tarafından öğretmenevine alındı.

Reklam
Reklam

Protestocu grup, öğretmenevi çevresinde sloganlar atarak BDP’li heyete tepkilerini dile getirirken, polis, itidalli davranılması için sık sık anons ederek, kalabalığın dağılmasını istiyor. Grup, İstiklal Marşı okuyarak protestoya devam etti.

Anahtar Kelimeler: