BDP'li Kaplan: Aktaş'ın cezası yasama dönemi sonuna bırakılmalı

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın cezasının yasama döneminin sonuna bırakılması...

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP Van Milletvekili Kemal Aktaş'ın cezasının yasama döneminin sonuna bırakılması gerektiğini belirterek, milletvekilliğinin düşürülmesinin henüz söz konusu olmadığını vurguladı.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Hasip Kaplan, Aktaş'ın milletvekili adaylığı döneminde kesinleşen bir mahkeme kararının olmadığını, milletvekili seçildikten sonra düşünce açıklaması nedeniyle hakkında dava açıldığını ifade etti. Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin sürecin İçtüzük'te belirtildiğini anlatan Kaplan, "Daha o aşamaya gelinmedi, Meclis'te de okunmadı, öyle bir noktaya da gelmediği için üyelik düşürme durumu söz konusu değildir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Meclis'ten Merve Kavakçı'ya iade-i itibarla ilgili haberlerin hatırlatılması üzerine Kaplan, Kavakçı ile ilgili İçtüzük değişmeden nasıl bir karar çıkacağını merak ettiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz