BDP'li Kaplan, Şahin’e operasyonları sordu

BDP Grup Başkan Vekili ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı Şahin’e “2009 yılından bu yana seçilmiş yerel yöneticilerden kaçı görevden alınmış, kaçı hakkında teftiş sürdüğü”nü sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Bakan Şahin’in yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Kaplan, “Şırnak ilimizde 2009 yerel seçimlerde seçilen belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, DTP/BDP parti yöneticileri, STK temsilcileri hakkında güvenlik güçleri toplum bir operasyon ve gözaltı işlemi başlatmıştır” diyerek şöyle devam etti:

“Operasyonun eş zamanlı olarak BDP’li seçilmiş yöneticilere Türkiye çapında yaygınlaştırıldığı görülmüştür. Bu çerçevede 2009 yerel seçimlerinden sonra seçilmiş siyasetçiler hakkında güvenlik güçlerinin açtığı soruşturma sayısı kaçtır?

Reklam
Reklam

Başta Şırnak ili olmak üzere tüm illerde kaçı gözaltına alınmıştır, kaçı tutuklanmıştır? Hangi suçlardan işlem yapılmıştır? 2009 yılından bu yana seçilmiş yerel yöneticilerden kaçı görevden alınmış, kaçı hakkında teftiş sürmektedir. Ak Partili yerel seçilmişler hakkında 2009 yılından bu yana kaç soruşturma açılmış, kaçı görevden alınmış, tutuklanmıştır?

2009 yılından bu yana STK, DKÖ, kültür ve sanat kurumları ve basın mensupları hakkında başta Şırnak olmak üzere kaç soruşturma açılmış, kaçı tutuklanmıştır?”

ANKA