BDP'li Kılıçtepe: Yıldırım'ın sözleri kendisini bağlar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, eski il başkanı Baki Yıldırm’ın...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Elazığ İl Başkanı Mehmet Kılıçtepe, eski il başkanı Baki Yıldırm’ın sözlerinin kendisini bağladığını söyledi.
Mehmet Kılıçtepe, BDP eş başkanı Gülten Kışanak ile BDP eski İl Başkanı Baki Yıldırım’ın internete düşen ses kaydına ilişkin açıklamalarda bulundu. Baki Yıldırım’ın Gülten Kışanak ile arasında geçen "Eğer CHP uygun değilse götürelim eğer MHP kazanıyorsa orada bir tane çıkarıyorsa ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa biz götürüp MHP’ye verelim oyu. Yani AK Parti orada bir daha beş sıfır yapmamalı’ yönündeki sözlerini, Kılıçtepe, şöyle yorumladı: "Baki Yıldırım isimli arkadaşımızın kendisine özgü yorumudur. Burada AK Parti, Elazığ’da 5 milletvekili çıkartmasın diye kendince o kaygıyı taşıyarak sayın eş başkanımızla zannedersem telefonda konuşarak bu sözleri söylüyor. Bizim 6 Mayıs'ta genel merkezimizin de desteği ile kamuoyu ile paylaştığımız ‘boykot’ kararımız devam ediyor."
MHP’nin kendisi gibi olmayan kişileri dışlayan bir yapılanma içerisinde olduğunu dillendiren Kılıçtepe, kendilerinin MHP ile iş birliğinde bulunmayacaklarını şu sözlerle anlatı: "MHP, herkesi Türkçülüğüm kabul etmesi halinde kabul ediyor. Bizde bunun tam tersindeyiz. Biz, bütün sınıflar, dil, ırk ayrımı yapılmadan kendi kimliğini ifade edebileceği şekilde yöneltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Yer yüzü ile gök yüzü bir birine ne kadar uzaksa BDP ile MHP birbirine o kadar uzaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz