BDP’li Kışanak: Lice’de Yaşanan Olaylar Çözüm Sürecini Tıkayabilir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Lice’de yaşananların vahim bir katliam...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Lice’de yaşananların vahim bir katliam olduğunu söyledi. Kışanak, yaşanan olayların kırılma noktası oluşturabileceğini ve çözüm sürecini tıkayabileceğini öne sürdü.

Gültan Kışanak, parti genel merkezinde bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Görüntüleri sivil medyadan izlediklerini söyleyen Kışanak, "Önce ateş açılıyor sonra molotof atılıyor. İnsanlar basın açıklaması yaptıktan sonra dağılıyorlar. Evlerine giderken sırtından vurulduğunun görüntüsünü verilsin. O silahında hesabını soralım molotofun da hesabını soralım. Bu ört bas etme girişimidir." dedi.

Reklam
Reklam

Lice yaşanan olayı vahim bir katliam olarak nitelendiren Kışanak, "Bir kırılma oluşturabilir. Süreci tıkayabilir. Ortada ağır silahlarla yaralanmış ve ölmüş insan var. Bunun üzerini hiçbir gerekçe ile örtemezler. Kaymakam çıkıp ‘köylüler kendi arasında kavga etmiş birbirini vurmuş’ diye açıklama yapıyor. O kaymakam hala o koltukta oturuyor. Bunun iki olasılığı var. O olaylardan haberdar değilsin ya da bunun üzerini örtmek istiyorsun. Orada 250 kişilik çoğunluğu kadın ve çocuk var. Farz etki taş ve molotof atıyorlar. Ellerinde en fazla beş tane molotof şişesi vardır. Altıncıyı bulma imkânı sahip olmayan küçük bir gruptan bahsediyoruz. Bunun ağır silahlarla durdurmak ağır bir vahamettir." şeklinde konutu.

Birçok bölgede protestoların yapıldığını savunan Kışanak, hükümetin Lice’ye bakması gerekitğini vurguladı. Bölgede yaşanan gerginliklerde kendilerine haber verildiğini belirten Kışanak, Lice’de yaşanan olayla ilgili kimsenin kendilerini aramadığını söyledi. Yaşanan olayın yargıya intikal etmesi halinde iki günde çözüleceğinin altını çizen Kışanak, "Jandarma ve vali uyuşturucu ile mücadele etmek için geri çekilme sürecini mi bekledi? Şimdiye kadar neredeydiler? Lice bölgesinde yaklaşık bir aydır askeri hareketlilik var. Sürekli operasyon yapılıyor. Kamuoyunu gündemine düşünce de yetkililer uyuşturucu operasyonu yaptıklarını söylüyorlar. iki ay geri çekilme süreci sükûnetle tamamlansa ondan sonra çok mu büyük şeyler kaybedilecek? Bunlar hiç inandırıcı değil. Bunlar askeri operasyonları gizleme çalışmalarıydı." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: