BDP'li Kürkçü: Büyükanıt anlaşma yapıp bu işin içinden sıyrılmayı başardı

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükant'ın çok daha büyük bir sorumluluk...

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükant'ın çok daha büyük bir sorumluluk sahibi olduğunu düşündüğünü belirterek, "Ama Başbakan ile bir anlaşma yapıp bu işin içinden sıyrılmayı başardı." iddiasında bulundu.
Meclis'te Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanması ile ilgili soruları cevaplayan Kürkçü, Başbuğ'un tutuklanmasını tuhaf karşılamadığını belirterek, "Bütün astları hapisteyken onun dışarıda dolaşması caiz olmazdı.” dedi.
TSK'nın hem 2007 seçimleri öncesinde, hem de sonrasında iktidarı elde etmek ya da iktidarı etkilemek için yasadışı pek çok girişimde bulunduğunu aktaran Kürkçü, "Bu kovuşturmada anlamsız bir yan yok. Bunu anlayabilirim ama usulüne uygun olduğundan o kadar emin değilim. Şundan emin değilim; mesela, onlardan daha çok sorumlu insanlar. Mesela ben Yaşar Büyükant'ın çok daha büyük bir sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorum. Ama Başbakan'la bir anlaşma yapıp bu işin içinden sıyrılmayı başardı." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz