Kurt, "Yaşayan diller ve lehçeler kısmına alınmış ve bu kısım içerisinde en az 5 ayrı dil ve lehçe sıralanıyor. Bu dolambaçlı yaklaşımın tanımlaması korsandır" dedi.
BDP'li Kurt, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Adı konulmadan Kürtçe'nin seçmeli dil dersi olabileceğine ilişkin bir düzenleme var orta yerde. Devlet bu düzenlemeyi de korsan şeklinde yaptı" iddiasında bulundu.
Öğrenci velisi olarak gittiğini, okul müdürüyle konuştuğunu ifade eden Kurt, "Okulda öğrencime Kürtçe seçmeli dil dersi talebini arzuladım ve okul müdürüyle de görüşmeler yaptım. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinde bulunan dilekçe formatı var, talep edilen dersin seçmeli olabilmesi için en az 10 öğrencinin talep etmesi gerekir. Yaygın olarak Kürtçe'nin talep edilmediği yönünde bir hava estiriliyor.Bir kere velilerin imzalayacağı bu formatta Kürtçe diye bir ders yok. Bu dilekçede Kürtçe diye bir ders yok. Yaşayan diller ve lehçeler kısmına alınmış ve bu kısım içerisinde en az 5 ayrı dil ve lehçe sıralanıyor. Böyle dolambaçlı bir yaklaşım. Bu dolambaçlı yaklaşımın tanımlaması korsandır" dedi.
Bütün üniversitelerde Kürtçe öğretmenliği bölümünün acilen açılmasını isteyen Kurt, ikinci adım olarak Kürt dili ve edebiyatı bölümlerinin açılması gerektiğini söyledi.
ANKA