Bdp'li Milletvekili Altan Tan, Said-i Nursi'yi Anma Gecesine Katıldı

Şanlıurfa’da, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin vefatının 52'nci yılı anma gecesine katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)...

Şanlıurfa’da, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin vefatının 52'nci yılı anma gecesine katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Bediüzzaman’ın öğretileri bir asır önce dikkate alınsaydı, Kürt sorununun bu boyuta ulaşmamış olacağını söyledi.

Said-i Nursi’yi anmak için geldiklerini belirten BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Bediüzzaman Said-i Kürdi Hazretleri, İslam aleminin en büyük alimlerinden, en saygın kişiliklerinden birisidir. Kendi ilmi müktesebatının haricinde, hayatı boyunca verdiği tavizsiz mücadele de en büyük örnektir. O, Kemalizm’e asla boyun eğmedi. Soyadı kullanmadı. Sarığını başından indirmedi" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"Bediüzzaman'ın öğretileri bugünkü sorunlarımızı çözmede de önemli bir yol işaretidir" diyen Tan, şöyle devam etti:

"105 yıl evvel 1907’de İstanbul’a gittiğinde, Sultan Abdulhamit’ten Arapça, Türkçe ve Kürtçe eğitim yapmak üzere bir üniversite kurmak için izin istedi. Eğer 105 yıl evvel Sultan Abdülhamit ve sonrasındaki Kemalistler, Bediüzzaman’ın sesine kulak verseydi, öğretisini uygulasaydı, ‘Kürt sorunu’ bu hale gelmezdi."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: