BDP'li Önder: Kamu Malına Zararı Tasvip Etmiyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, hükümetin Gezi Parkı’nda yapılaşma olmayacağını açıklaması durumunda...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, hükümetin Gezi Parkı’nda yapılaşma olmayacağını açıklaması durumunda eylemin sona ereceğini söyledi. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise, kamu mallarına yönelik hiçbir şiddeti tasvip etmediklerini söyledi.

BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ve Sebahat Tuncel, Gezi Parkı’nda çadır kuran ve stant açan eylemcileri ziyaret etti. Gezi Parkı’nı gezmeden önce milletvekilleri basın açıklaması yaptı. Ertuğrul Kürkçü açıklamasında, “Basit ve açık bir şey istiyoruz; bu gezi etrafında dönüşmüş olan direnişin meşru taleplerine olumlu yanıt vermek, bu alandakilerle müzakere kapısı açmak dışında herhangi bir çözüm olasılığı görülmemektedir. Bu yolun tutulması hepimizin ortak dileğidir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sırrı Süreyya Önder ise, “Burada Gezi’ye dönük, ağaçlara dönük, insanlara dönük,kamu mallarına dönük hiçbir şiddeti onaylamıyoruz. Karşısında duracağız. Direnişçi arkadaşlarımıza da hep şunu önerdik; bu direnişin toplumun geniş kesiminde bulduğu o meşruiyet bunun barışçıl ve demokratik şekilde başlamış olmasıydı. Bu niteliğine hepimiz titremeliyiz ve halel getirmemeliyiz.” şeklinde konuştu.

BDP Milletvekili Levent Tüzel de, “Buradaki şiddeti kışkırtan devlete buraya müdahale imkanı sağlayan koz veren hiçbir girişime de kimsenin izin vermeyeceğine inanıyoruz.” dedi.

Sebahat Tuncel ise, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vali mi hükümet mi yapar bilmiyorum. ‘Gezi Parkı halkındır’ deyip, bu işi sonlandırması gerekiyor. Bunun için kimse ile çok fazla görüşmesine gerek yok. 15 gündür burada direnen halk şunu söylüyor; ‘Gezi bizimdir, halkın olmalıdır’ diye. Eğer hükümet tek bir cümle ile Gezi’de yapılaşma olmayacağını halkın olduğunu ifade ederse buradaki bu durum bitecektir. Bunun bir kez daha görülmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

Açıklamaların ardından BDP milletvekilleri çadırları ve parka kurulan stantları ziyaret etti. Bazı vekiller simit ikramını kabul etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: