BDP'li Sakık: Dersim’de katliam yapanlar Hitler’i çağrıştırıyor

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “Dersim’de katliam yapanlar bana Hitler’i çağrıştırıyor.” dedi. TBMM Plan ve...

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, “Dersim’de katliam yapanlar bana Hitler’i çağrıştırıyor.” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda MEB, YÖK, ÖSYM ve üniversitelerin bütçeleri görüşülüyor. Komisyonda söz alan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, konuşmasında Seyit Rıza’nın ölüm yıldönümü olduğunu belirterek, "Seyit Rıza, Elazığ’da kurulan uyduruk bir mahkemede alının kararla katledildi. Oğlu Hüseyin’den önce asılma isteği bile reddedildi." şeklinde konuştu.
Cumhuriyetin geçmişi ile yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Sakık, "Kürtlere de, Müslümanlara da, Sosyalistlere de zulüm edildi. Yüzleşmeden barış olmaz." dedi. Ana dilde eğitim istediklerini belirten Sakık, "Uyduruk tarihlerle, yalan hikayelerle çocuklarımızı okutmak istemiyoruz. Yalan antlarla çocuklarımızı kandırmaya kimsenin hakkı yok. 90 yıldır dilimize gem vurdunuz. İnsanlığa karşı suç işleniyor." ifadesini kullandı. Dersim’de katliam yapanların kendisine Hitler’i çağrıştırdığını söyleyen Sakık, resmi dilin Türkçe olmasına da karşı olmadıklarını belirtti.
BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise "Benim çocuklarım kendi varlıklarını sizin çocuklarınızın varlığını neden armağan etme mecburiyetinde kalsınlar. Hangi adalet, hangi hukuk çerçevesinde bunu çocuklarımıza yaptırıyoruz. Bu uygulamadan ne zaman vazgeçileceğini merak ediyorum." diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, ÖSYM’nin bugünkü durumunun içler acısı olduğunu söyleyerek, "Başına tekstilci profesör gelen ÖSYM, yaptığı her bir sınavda farklı bir sansasyona imza atmaya başladı." dedi.
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın görev süresinin yakında sona ereceğini hatırlatan Ayaydın, "Onu bu göreve getirenler bile artık dayanamıyor ve yerine başka bir yandaşı hazırlamışlar bile." ifadelerini kullandı.
CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in hakkındaki intihal iddiaları ile ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi. Kuşoğlu, "Cumhuriyet ve cumhuriyet değerleri ile barışık olmadığınıza dair bir intiba var. Bununla ilgili açıklama yaparsanız memnun olurum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz