Bdp’li Tan’ın Basın Toplantısı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Erdoğan’ın bütçe konuşmasında 27 Nisan e-bildirisinin maliyetinin 2 milyar...

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Erdoğan’ın bütçe konuşmasında 27 Nisan e-bildirisinin maliyetinin 2 milyar dolar olduğunu söylediğini ve bunun bir itiraf olduğunu söyledi.

Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmak istediğini belirtti. Başbakan Erdoğan’ın Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı bütçe konuşmasında, ‘27 Nisan e-bildirisinin maliyetinin yıllık en az 2 milyar dolar olduğunu’ söylediğini hatırlatan Tan, “Bu bir itiraftır. Yıllık 2 milyar dolarlık kaybın müsebbibi, faili, yaratıcısı kimdir? O dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’tır. Bunu da yine aynı şahsın kendi ifadeleriyle biliyoruz, çünkü ‘e-muhtırayı ben kaleme aldım, ben yayınlattım’ itirafında bulunmuştu” dedi.

Reklam
Reklam

Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın da bu muhtıradan dolayı 2 milyar dolar zarardan söz ettiğini belirten Tan, “Ne yapmak lazım? İki şey yapabiliriz. Birincisi Başbakan, ‘gittiyse gitti, babamın malıydı ben de gitmesine göz yumdun, Büyükanıt’ın da benim de canım sağolsun, kimseye hesap vermem’ diyebilir. İki, buna sebebiyet verenler hakkında dünyanın bütün demokratik hukuk devletlerinde mutlaka bir yaptırım uygulanır, ‘gel kardeşim bu suça niye sebebiyet verdin?’ diye sorulur. Suç ortada, suçlu ortada. Eski tabirle, fiil ortada, fail ortada. Başbakan nerede? Başbakan da ortada. Kendi ağzıyla bunu ikrar etmiştir. Ya gereğini yapar, buna sebep olan suçlu kişiyle ilgili gereğini yapar; ya da üstünü örtmeye kalkarsa yardım ve yataklıktan, suçu örtbas etmekten, suçluyu gizlemekten kendisi suçlu duruma düşer” diye konuştu.

“BAŞBAKANIN MECLİS ODASINA 330 BİN LİRA HARCANMIŞ”

Başbakan Erdoğan’ın, cezaevlerindeki açlık grevleri sürerken, BDP’li vekillerin ‘kuzu kebap yediklerini’ söylediğini hatırlatan Tan, Başbakan Erdoğan’ın Meclis’teki odasının 330 bin 500 liraya yenilendiğini söyledi. Tan, “Kuzu edebiyatı yapan Başbakanın kuzu postu olup olmadığını bilmediğimiz odasına 330 milyar harcama yapılmıştır. Canlı hayvan borsasına sorduk. Bu parayla 999 tane kuzu alınabiliyormuş, gözüne dizine dursun. Biz 90 kişi bir kuzu yedik, sen 999 kuzuyu tek başına yedin. Bunun da başka meclis Başkanı olmak üzere hesabını vermesi lazım. Hesabını vermezse burnundan gelsin” dedi.

Reklam
Reklam

Tan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü iddialarını araştıran Adli Tıp Kurumu’nun raporuyla ilgili soruları cevaplandırdı. Raporu ‘rezalet’ olarak niteleyen Tan, “Derin devletin emrinde bir Adli Tıp Kurumu olursa, derin devlet nasıl rapor istiyorsa öyle bir rapor hazırlar. Sonda ‘biz size güvenmiyoruz, başka ülkelerden adli tıp uzmanı getirin’ dediğimizde kıyamet kopuyor. Adli tıbbın bu kadar ilerlediği noktada deliller ortada… Ne olmuş bir şey anladınız mı? ‘Zehir var, ama zehirlenmemiş de olabilir’ deniyor. Siyaseten bu cinayetin aydınlatılmasının sorumluğu başbakanın boynundadır” dedi.

Tan, bu raporla, Özal’ın öldürüldüğü yönünde şüphelerinin daha da arttığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz