BDP’li Tuncel: Süreç Başarıya Ulaşmazsa Daha Kötü Olacak

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İmralı ile görüşme sürecinde herkesin hassas davranması gerektiğini belirterek, “Bence...

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, İmralı ile görüşme sürecinde herkesin hassas davranması gerektiğini belirterek, “Bence bu süreç başarıya ulaşmazsa, sıfır da olmayacak, daha kötü olacak.” dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Nursel Aydoğan’ın zabıtların parti genel merkezinden alındığı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tuncel, “Nursel Hanım neye dayanarak söylemiş, bilmiyorum ama bizim için önemli olan şu: tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin bir yol kazasına uğramamasını, tekrardan bir umutsuzluğa dönüşmemesi bizim için önemli. Bu sürecin çözüme evrilmesini istiyoruz. Herkesin, BDP dahil, süreci barışa evrilecek bir noktada durması önemli. Diğer tartışmalar katkı vermiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

MEDYANIN SÜREÇTEKİ TUTUMU

Medyanın süreçteki tutumunun da önemli olduğunu kaydeden Tuncel, “Dünyada basının, medyanın çok önemli rolü olmuş. İrlanda’da da öyle. Medya hem toplumu hazırlama hem doğru bilgiyi paylaşma adına hem de barışa katkı sunmak adına önemli bir noktada duruyor. Biz böyle işlemesi gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa bu işi başka bir noktaya da götürebiliriz. Yeniden sıfıra, hiç başlamamış gibi ya da daha kötü ki bence sıfır olmayacak daha kötü olacak, bu süreç başarıya ulaşmazsa. O yüzden basın mensuplarının da bu meseleye nokta koymasının önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Bununla birlikte Genel Merkez olarak araştırma yapmaya devam ettiklerini aktaran Tuncel, “Sonuçlandığında size bilgi de verilecektir. Gizli kapaklı şeyler yapmıyoruz. Ama o açıklamaya kadar gündemimize dönelim.” ifadesini kullandı. Zabıtların BDP tarafından basına verilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Tuncel, “Bu konuda böyle bir yaklaşımımız yok. Biz en nihayetinde bu sorunun tarafıyız. Bu sorunun çözümünü istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Basın özgürlüğünden yana olduklarının altını çizen Tuncel, “Basına da şöyle bir önerimizi var, illa böyle yapın da demeyiz. Sürece katkı sağlayacak, pozitif etki yapacak işlerin yapılmaması önemli. Bazı işler var ki, siz belki şey yapamazsınız, gerçekten süreci bile ters düz edebilir. Sayın Başbakan’ın basına yönelik yaklaşımları bizim açımızdan da eleştiri konusudur.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: