BDP'li Üçer'in doktoru darp etmesi-AK Parti Manisa Milletvekilleri Özdağ ve Yurttaş, doktorun darp edilmesini kınadı

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in bir doktoru darp etmesini kınadı.

AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in bir doktoru darp etmesini kınadı.

Özdağ, katıldığı bir etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep'te doktor olarak görev yapan Ersin Arslan'ın bıçaklanarak öldürülmesinin üzüntüsü yaşanırken, milletvekili Üçer'in Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Oğuz Eroğlu'nu darp etmesine seyirci kalınamayacağını ifade ederek, olayı kınadığını söyledi.

Doktorların, çalışma ortamlarını ve koşullarını güvenli hale getirmenin görevleri olduğunu dile getiren Özdağ, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Doktorlar, her türlü şiddetten, saldırıdan uzak ortamda çalışmalı. Ama, Barış ve Demokrasi Partisi'nin bir milletvekili, barışla demokrasiyle hiç alakası olmayan davranışlar sergiliyor, şiddeti metot olarak kabul eden bir yapıyı sergiliyor. Milletvekilleri rol modellerdir, topluma önder olan kişilerdir. Konuşmalarına, davranışlarına dikkat etmek mecburiyetindedirler. Bu davranış şekli kabul edilebilir bir davranış değildir. Tüm sağlık çalışanlarından özür dilemeye davet ediyorum. Tüm doktorları ve sağlık çalışanlarını tepki göstermeye davet ediyorum. Eğer bu tepkileri göstermezsek şiddet devam edecek gibi görünüyor."

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da sağlık çalışanlarına yönelik saldırı ve şiddeti kınadığını belirterek, "Bunlar cehaletten ve vicdandan yoksunluğundan kaynaklanan hareketlerdir. Bir milletvekilinin bir doktora yaptığı saldırı asla kabul edilemez. Şiddet, kimden ne amaçla nasıl gelirse gelsin, hepsini kınıyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz