BDP'li vekiller iki günlük açlık grevine başladı

BDP milletvekilleri, KCK operasyonlarını protesto etmek için iki günlük açlık grevi yapacak. BDP Genel Merkezi’nde...

BDP milletvekilleri, KCK operasyonlarını protesto etmek için iki günlük açlık grevi yapacak. BDP Genel Merkezi’nde açlık grevi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, partili vekillerin bugün başlayan ve iki gün sürecek açlık grevi yapacaklarını belirtilerek, "Artan siyasi ve askeri operasyonları, tecrit ve rehine politikasını ve çözümsüzlükte ısrarı protesto etmek amacıyla Şırnak Milletvekilimiz Sayın Selma Irmak ile Sayın Faysal Sarıyıldız’ın da içinde bulunduğu 60’ı aşkın tutuklu arkadaşımız süresiz açlık grevindeler. Arkadaşlarımızın talepleri çok açık ve nettir. Biz de BDP/Blok milletvekilleri olarak arkadaşlarımızın bu onurlu direnişine destek amacıyla, aynı taleplerle, bugün itibariyle iki günlük açlık grevi eylemi başlatıyoruz." dedi.
Hükümete çağrıda bulunularak diyalog ve müzakere sürecinin acil olarak başlatılmasını isteyen Kışanak, "Kürt sorunu bu ülkenin, hepimizin ortak sorunudur. Çözüm de ortaktır. Bu nedenle kritik bir eşikten geçtiğimiz şu günlerde herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz