BDP'li vekillerin 'Öcalan' eylemine polis engeli

Taksim'de, Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıl dönümünü bahane ederek eylem yapmak isteyen ve aralarında BDP Milletvekilleri...

Taksim'de, Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıl dönümünü bahane ederek eylem yapmak isteyen ve aralarında BDP Milletvekilleri Gülten Kışanak ve Sabahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu gruba polis izin vermedi. Polisin, İstiklal Caddesi üzerinde grubun önünü kesmesi üzerine BDP’liler bir saat boyunca oturma eylemi yaptı. Grup, basın açıklaması yaparak olaysız dağıldı.
BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik partili grup, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim’e çıkmak istedi. Grubun önü Taksim’e 200 metre mesafede çevik kuvvet tarafından kesildi. Polis müdürleri ile grup arasında uzun süre tartışma yaşandı. Polis müdürleri gruba Taksim’e çıkmalarına izin vermeyeceklerini ve biran önce dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.
BDP’li vekiller kendilerinden önce Taksim’e çıkmak isterken gözaltına alınan yaklaşık 30 kişinin serbest bırakılması karşılığında dağılacağını söyledi. Polisin olumsuz cevabı üzerine BDP’liler İstiklal Caddesi üzerinde oturma eylemi başlattı.
Grup eylem sırasında sık sık terör örgütü lideri lehine sloganlar attı. Yaklaşık bir saatin sonunda BDP’li vekiller basın açıklaması yaptı.
Açıklamanın ardından grup yine Öcalan lehine sloganlar atarak dağılmaya başladı. Tarlabaşı Bulvarı’na çıkan grup Dolapdere istikametine geçerek olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz