Bdp’li Vekillerin Pkk’lılarla Karşılaşması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çicek, BDP’li vekillerin PKK’lılarla karşılaşmasıyla ilgili olarak, “Terör...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çicek, BDP’li vekillerin PKK’lılarla karşılaşmasıyla ilgili olarak, “Terör konusunda ikiyüzlülüğe gerek yok. Samimi olarak herkesin tavrını, safını belirlemesi lazım” dedi.

Gaziantep’teki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, daha sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’la birlikte Şehit Kamil Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Hastane girişinde Başhekim Ömer Aykut tarafından karşılanan Çiçek, yaralılar Umut Akkaya ve İbrahim Ceylan’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Burada yaralılarla bir süre sohbet eden Çiçek, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Hastaların kısa sürede taburcu olacağını ifade eden Çiçek, saldırının Gaziantep’te olmasının üzücü olduğunu kaydetti. Saldırıyı, vahşet, cinayet ve cinnet olarak nitelendiren Çiçek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Hep ifade etmeye çalıştık dünyanın 13 karışık bölgesinden 11 tanesi bu ülkenin etrafında. Burası çok rahat bir coğrafya değil. Ne bu gün ne de geçmişte. Herkesin iyi bilmesi lazım Türkiye’nin gelişmesi, Türkiye’nin büyümesi, Türkiye’nin dünya ve bölge politikasında güç sahibi, söz sahibi olması bir çok uluslararası gücü ve çevreyi rahatsız ediyor. Onun için de Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, Türkiye’yi içe dönük meseleleriyle uğraştırmak, gelişmesini büyümesini, söz sahibi olmasını engellemek isteyenlerin başvurdukları en önemli silah son 40-50 yıldır terör olmuştur. Dolayısıyla terör başlı başına bir şey ifade etmiyor. Terör bir başka politikaların parçasıdır. Bunu vatandaşlarımızın iyi anlaması lazım.”

Terör sorununun üstesinden gelebilmek için iç kargaşaya meydan verilmemesi gerektiğini işaret eden Çiçek, “Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi her şeye rağmen muhafaza etmeliyiz” dedi. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çünkü terörün amacı ülkenin insanları arasında kargaşa çıkarmaktır. Kin ve nefret tohumları saçmak, insanlarımızı karşı karşıya getirerek, istikrarı bozmak, huzuru bozmak. Çok şükür Gaziantep bu yönüyle örnek bir şehrimizdir. Vatandaşlarımız da bunca tahrike rağmen zaten bu oyunlara düşmedi. Eninde sonunda Türkiye bu oyunların üstesinden geliyor ve gelecektir. Bu bir mücadeledir. Keşke kestirmeden bir çözüm yolu olsa. Buna dikkat etmek gerekiyor. Elbette yüreğimiz yanıyor, acılarımız var. Ama herkesin bilmesi gereken bir şeyde vardır ki bu işin böyle harp cinsinden de çözümü maalesef yok dünyada yok ve teröre karşı da yüzde yüz bağışıklığı olan da tek bir ülke yok. Onun için Türkiye bu tecrübeyi yaşayarak bu belanın da ülkesinden gelecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın ama zaman zaman da bu acıları yaşıyoruz. Bu vesileyle tekrar hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Temennimiz ve duamız odur ki bu yaşadıklarımız son acılar olsun temennimizde budur.”

Reklam
Reklam

“TERÖR KONUSUNDA İKİYÜZLÜLÜĞE GEREK YOK”

Çiçek, bir gazetecinin BDP’li milletvekilleriyle PKK’lı teröristlerin karşılaşmasını hatırlatması ve bu teröristin 8 askerin katili olmasına ilişkin yönelttiği bir soruya ise, “Terör konusunda ikiyüzlülüğe gerek yok” yanıtını verdi. Çiçek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu konularda terör konusunda en çok beyanat kişi veren benim. Türkiye için doğru olan neyse söylemeye çalıştım. Artık kimsenin bir kısım maskeler takarak bu olaylar karşısında tavır almasının bir anlamı yok. Samimi olarak herkesin safını, durduğu yeri seçmiş olması lazım. Herkes devletinden ne istiyorsa, ne talebi varsa bunu cebire, şiddete, kan dökmeye, bu türlü vahşet icra etmesine gerek yok. Ülkenin demokrasi kanalları açık. Ne düşünüyorsa bunları o kanaldan söyleyebilir. Onun için terör konusunda ikiyüzlülüğe gerek yok. Samimi olarak herkesin tavrını safını belirlemesi lazım. Ben bunu daha evvel de söyledim. O zaman denildi ki ‘Cemil Çiçek ne demek istiyor.’ İşte aynen bugün olan şeyleri söylemek istedim.”

Reklam
Reklam

Çiçek ve Yılmaz ziyaretin ardından hastaneden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: