BDP'li Zenderlioğlu: Üstümüze Düşen Ne Var Ise Yerine Getirmeye Hazırız

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, İmralı ile görüşme sürecini değerlendirirken, "Hassas...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, İmralı ile görüşme sürecini değerlendirirken, "Hassas bir süreçteyiz. O nedenle biz her yerde her şeyi söyleyemeyiz. Ama bu bir adımdır ve bu adımın kutsal olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin hassasiyetlerini de göz önüne alarak üstümüze düşen ne var ise yerine getirmeye de hazırız." dedi.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Bursa H Tipi Cezaevinde ki Yavuzselim olaylarının tutuklu sanıklarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından partinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Zenderlioğlu, bugün itibariyle dilekçelerini vererek grevi noktaladıklarını ifade etti.
Basın mensupları tarafından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Abdullah Öcalan’ın açıklamalarından sonra PKK’nın silah bırakma sürecinde açıklamalarının hatırlatılması üzerine BDP’li Zenderlioğlu, "Hassas bir süreçteyiz. O nedenle biz her yerde her şeyi söyleyemeyiz. Ama bu bir adımdır ve bu adımın kutsal olduğunu düşünüyoruz. Bu sürecin hassasiyetlerini de göz önüne alarak üstümüze düşen ne var ise yerine getirmeye de hazırız." dedi.

Reklam
Reklam

Sürecin karşılıklı fedakarlık istediğinin altını çizen BDP’li Zenderlioğlu, şöyle devam etti: "Başbakan veya başbakan yardımcısının ne söylediği çok önemli değil, önemli olan pratiktir, pratikte ne olduğudur. Bir adım atılacak mı atılmayacak mı? Bu adımın devamı artçısı gelece mi? gelmeyecek mi? Birbirini şantajla, tehditle süreç işlemez. Şu gidecek, bu gidecek polemiğine giriyorlar. İstiyorlar ki kamuoyu bir polemik konuşsun ve kim ne söyledi tartışılsın. O nedenle biz fazla bunun üzerine yorum yapmak istemiyoruz. Sürecin hassasiyetini göz önünde bulundurduğumuzda sorumlu arkadaşlar gereken cevabı verirler."

AÇLIK GREVLERİNE DESTEK İÇİN YÜRÜDÜLER

Bursa’da 28 Ekim 2012’de cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla BDP’li grubun AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istemesi üzerine çıkan olaylarda bir kişi hayatını kaybetmişti. Yavuzselim Mahallesi'nde ki olaylardan sonra iki taraftan da onlarca kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltılar sonrasında BDP’li grup içinde bulunup daha sonra ki olaylara da karıştıkları tespit edilen 22 kişi tutuklanmıştı. Bu kişilerden 1’i Gebze Kadın cezaevine sevk edilirken, 6 kişi ise Kütahya’ya gönderildi. Bursa’da ki tutuklulardan 12’si ise cezaevi yönetiminin kötü yönetimi iddiası ile 19 gündür açlık grevine başlamıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: