BDP'liler Ahmet Türk'ün Düğününde Halay Çekti

BDP, Diyarbakır'da geçen hafta düzenlemek istediği, ancak valilik tarafından yasaklanan miting nedeniyle ilde yaşanan olayların...

BDP, Diyarbakır'da geçen hafta düzenlemek istediği, ancak valilik tarafından yasaklanan miting nedeniyle ilde yaşanan olayların ardından, Mardin'de bir otelde 3 gün sürecek bir kampa girdi.

BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak’ın yanı sıra milletvekilleri ve BDP'nin desteğiyle seçilen bağımsız milletvekillerinin katıldığı kampta, geçen yılın değerlendirilmesi, önümüzdeki dönem izlenecek politikalar ele alındı.

TOPLANTIDAN DÜĞÜNE GİTTİLER

Mardin Erdoba Otel'deki toplantının ardından BDP’li milletvekilleri, Bağımsız Mardin Milletvekili ve DTK eş Başkanı Ahmet Türk’ün davetlisi olarak, önce Derik ilçesindeki Kasra Kanco Konağı'nda onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı. Yemekten sonra BDP’nin bütün milletvekilleri tam kadro Ahmet Türk’ün yeğeni ve KCK’dan tutuklu, Kızıltepe’nin BDP’li Belediye Başkanı Ferhan Türk’ün oğlu Çekdar Türk’ün nişan düğününe katıldı.

Reklam
Reklam

BDP’Lİ VEKİLLER HALAY ÇEKTİ

Mova Park Düğün Salonu'nda düzenlenen nişan törenine 3 bin kişilik davetlinin yanında, BDP’li milletvekilleri ve bir süre önce KCK davasından serbest bırakılan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile birlikte Nuray Mert, Ahmet Hakan Coşkun gibi çok sayıda yazar katıldı. 2,5 yıldan beri cezaevinde bulunan Ferhan Türk’ün salona asılan posterleri eşliğinde başlayan nişan düğününde, Türk’ün cezaevinden gönderdiği mesaj Belediye Başkan Vekili Şerife Alp tarafından okundu.

Ferhan Türk’ün eşi Hamdiye Türk ve Damat Çekdar ile gelin Berfin Türk tarafından kapıda karşılanan BDP’li milletvekillerine davetliler sevgi gösterisinde bulundu. Yörenin ünlü ses sanatçısı Mehmet Berzi tarafından söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çeken milletvekilleri, Türk ailesinin mutlu gününü paylaştı. BDP’li milletvekillerinin halay çekerek adeta Meclis döneminin yorgunluğunu attığı gecede, gelin-damadın nişan yüzüklerini BDP eş başkanları Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ile DTK eş başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk tarafından birlikte takıldı.

Reklam
Reklam

Genç çifte ömür boyu mutluluklar dileyen BDP’li Demirtaş, “3 günden beri Mardin’deyiz. Bugün de Çekdar oğlumuz ile Berfin kızımızın evliliğe adım attıkları ilk adıma şahitlik ediyoruz. Kendilere ömür boyu mutluluklar diliyorum.” dedi. Daha sonra BDP’li milletvekilleri, damat ve gelin ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz