BDP'liler, Öcalan'nin avukatlarıyla görüşmemesine tepki için yürüdü

Hakkari'de BDP bir grup, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın...

Hakkari'de BDP bir grup, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları ile görüştürülmemesi ve tecrit uygulandığını öne sürerek yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.
BDP binası önünde bir araya gelen grup, üzerinde 'Öcalansız yaşam olmaz' yazısı bulunan ve resimlerinin bulunduğu pankartlarla belediye binası önüne kadar yürüdü. Belediye binası önünde grup adına açıklama yapan BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, Öcalan'ın 143 günden bu yana ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmediğini ileri sürdü. Yıldırım, "Öcalan, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi engellenerek izolasyon ve ağırlaştırılmış tecrit politikasıyla karşı karşıya bırakılmaktadır. Öcalan, 'İmralı ölüm çukuruna' hapsedilerek Kürt sorunu çözülemez." dedi. Yapılan açıklamanın ardından grup dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz