BDP'liler, törer örgütü KCK operasyonu ve tutuklamaları protesto etti

BDP Batman İl Başkanlığı üyeleri, terör örgütü KCK operasyonunda aralarında teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarından BDP...

BDP Batman İl Başkanlığı üyeleri, terör örgütü KCK operasyonunda aralarında teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarından BDP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün’ün de bulunduğu yüze yakın kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanlığı, KCK terör örgütü operasyonu adı altında 16 ilde düzenlenen baskınlarda aralarında Abdullah Öcalan’ın avukatlarından BDP Batman İl Başkanı Mehdi Öztüzün’ün de bulunduğu yüze yakın kişinin gözaltına alınmasını düzenlediği yürüyüşle protesto etti. Yavuz Selim Kavşağı’nda toplanan partililer Milli Egemenlik Caddesi’nden Belediye Hizmet binası önüne kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında, gözaltılara son verilmesi istendi.
Basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkan Yardımcısı Veysi Geyik, hükümete seslenerek, "Hiçbir hukuksal ve ahlaki gerekçesi olmayan gözaltı ve tutuklama furyasının biran önce son bulmasını, tutuklanan arkadaşların serbest bırakılmasını ve Öcalan ile müzakerelerin biran önce başlamasını talep ediyoruz." dedi.
Geyik’in konuşmasının ardından alana toplanan kalabalık sessizce dağıldı. Bölgede alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz