BDP'liler Tunceli'de yürüyüş düzenledi

Tunceli’de BDP'liler, 'Barış ve Adalet İçin Bir Ses Çıkar' pankartı açarak yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe eski...

Tunceli’de BDP'liler, 'Barış ve Adalet İçin Bir Ses Çıkar' pankartı açarak yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe eski BDP Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, aralarında bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Yürüyüş yapan grup, Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüyerek burada bir açıklama yapıldı. Açıklamayı okuyan Hüsniye Mavi, “Barış ve Adalet İçin Bir Ses Çıkar” sloganıyla her hafta gündeme dair açıklama yapacaklarını söyledi.
Konuşmasında hükümetin uygulamalarını eleştiren Hüsniye Mavi, Şırnak Uludere’de 35 vatandaşın hayatını kaybetmesi olayını unutmadıklarını ve üstüne gideceklerini söyledi. Eski BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ise eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve KCK operasyonlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Halis, “AK Parti aldığı güçle, tek parti iktidarına doğru gidiyor. Yani faşizan diktatöryal yapıya doğru. Önünde engel olan bütün muhalefeti çeşitli adlar altında yok etmeye çalışıyor. Bu gah Ergenekon oluyor. Gah KCK oluyor. Gah terörist oluyor. Öyle bir noktaya geldi ki bu halka daha fazla gözdağı vermek için; dün alkışlayarak genelkurmay başkanı yaptıkları kişiye bu gün terörist demeyi bile artık çok rahatlıkla söyleyebiliyorlar. Böyle bir iktidar, diktatöryal sürecin sonuna gelmişken, kendi önünde bulunan en büyük muhalefetin Kürt örgütlü yapısı olduğunu biliyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz