BDP'lilerin Bursa'daki Yürüyüşünde Çıkan Olaylar Kontrol Altına Alındı

Bursa'da bir grup BDP'linin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na...

Bursa'da bir grup BDP'linin cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istemesi sonucu çıkan olaylar kontrol altına alındı.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek isteyen BDP'li gruba polis engel olmak istedi. Dağılmayan grup polise taşla saldırınca, tazyikli su ile müdahale edildi. Ulus Mahallesi'nden Ankara yoluna kadar gelen grubu, çevik kuvvet ekipleri karşıladı. Yürüyüş yapmak isteyen BDP'li grubun önüne geçen bir grup karşıt görüşlü vatandaş ise slogan atınca gerginlik yaşandı.

Reklam
Reklam

Olaylara çevik kuvvet ekiplerinin de müdahale etmesi sonucunda gerginlik ara sokaklara taştı. Ara sokaklara dağılan BDP'liler başta polis panzeri ve araçları olmak üzere karşı çıkan vatandaşların binalarını taşladı.

Polis ve çevik kuvvet ekiplerinin uzun süreli çalışması sonucu olaylar kontrol altına alındı. Olaylar sırasında BDP'lilere tepki gösteren vatandaşlar, polisler tarafından sakinleştirildi.

Ekipler, Yavuzselim ve Duaçınar Mahallesi'nde güvenlik önlemleri alarak beklemeye başladı. Olaylar şuan itibari ile kontrol altına alınırken biri gazeteci ile bazı vatandaşların yaralandığı iddia edildi.

Belediye temizlik görevlileri de caddelerde taş ve moloz temizliğine başladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: