BDP'nin Olağanüstü Kongresine Soruşturma

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin dün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan 2. Olağanüstü Kongresi...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin dün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan 2. Olağanüstü Kongresi hakkında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, BDP'ye 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması yöneltiliyor.

Terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlar, kongre salonuna asılan dev Öcalan posteri ile açılan pankartlar soruşturma kapsamında inceleniyor. Savcılığın tertip komitesi hakkında başlattığı soruşturma, salonda terör örgütü elebaşı posteri açan ve örgüt yanlısı slogan atan kişileri de kapsıyor.

Reklam
Reklam

Tek listeyle gidilen kongrede, genel başkanlık seçimi için kayıtlı bin 191 delegeden 654'ü oy kullanmıştı. Yapılan sayımda 650 oy geçerli, 4 oy ise geçersiz sayılmıştı. Delegelerin 650'sinin oyunu alan Nurettin Demirtaş, yeniden genel başkan olmuştu.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin asılı bulunduğu kongre salonunda bir grup, yüzlerini saklayarak Öcalan posteri açmaya çalışmıştı. Bu sırada 'Salonda zaten büyük bir Öcalan posteri olduğu ve başka postere gerek olmadığı' anonsu yapılmıştı. Ayrıca salonda Kürtçe ve Türkçe 'Cezaevlerinde tecrit ve işkenceye hayır', 'Özerk Kürdistan Demokratik Türkiye', 'Demokratik özerklik statümüzdür reddedilemez', 'Barışın elçisi İmralı'da, Öcalan'a özgürlük', 'Direnerek özgürlüğe yürüyoruz' yazılı posterler asılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: