BDP'nin 'özgür Kürdistan' isteğine Destici'den sert tepki: Devlet nerede?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BDP'lilerin mitinglerde 'özgür Kürdistan' isteklerine sert tepki...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BDP'lilerin mitinglerde 'özgür Kürdistan' isteklerine sert tepki göstererek, "Nerede Yargıtay, nerede devlet? BDP’nin yaptıkları suç değil mi?” dedi.

TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olan BBP Genel Başkanı Destici, terör örgütü PKK’ya BDP’nin destek verdiğini ifade ederek, iktidar ve Yargıtay’a tepki gösterdi. BDP’li belediyelerden PKK’ya para gittiğini belirten Destici, "Van depremini kullanıp oradan bile milyonlarca para aktardılar PKK terör örgütüne. BDP’nin Genel Başkanı çıkıyor, benim ülkemde bir mitingte ‘Burası özgür Kürdistan olacak, biz bunu göreceğiz ve biz burada yaşayacağız’ diyor. Aynı partinin milletvekili çıkıyor diyor ki ‘Ey Başbakan aklını başına al, burası Kürdistan, bize özerklik yetmez’ diyor. Bizde ise kimseden ses çıkmıyor. Bunların hukukta bir karşılığı yoksa bileyim, ben de yapayım. Bana bir cezası varsa herkese olması lazım. Bütün bu tehditleri yutup, görmezden geliyorlar. Yani hem iktidar partisi hem CHP hem MHP Meclis’te bunlarla can ciğer kuzu sarması devam ediyorlar. Bu Cizre’de yaşananları 2 gün sonra unutturacaklar.” sözleriyle iktidara, muhalefete ve yargıya tepkisini dile getirdi.

Reklam
Reklam

"BU MECLİS’TEN YENİ BİR ANAYASA ÇIKMAZ”

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu 'müsamere' olarak niteleyen Destici, sözlerine şöyle devam etti: “Benim iddiam şu; bugün Meclis’te bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu var, müsamere sınıfı. Oradan bir şey çıkmayacağını ben söylüyorum. Çünkü ne AKP ne MHP ne CHP sivil demokratik yeni bir anayasa istemezler. Sivil demokrasi demek demokratik ve sivil bir siyasi partiler anayasası ve seçim kanunu demek, o da adil bir seçim sistemi demek, barajın adil olması demek. Her şey demokratik olunca da herkesin konumunu kaybedeceği demektir. Bunlar samimi değil. Benimki bir yorum değil, bilerek konuşuyorum. Bu Meclis’ten yeni bir anayasa çıkmaz.”

"ALMANYA TÜRKİYE'YE NE YAPARDI?"

Terör örgütüne destek veren Avrupa ülkelerini de eleştiren Destici, “Almanya’da bir terör örgütü olsa ve 10 bin üyesi Türkiye’de olsa Almanya ne yapardı?” diye sordu. 30’dan fazla ülkenin teröre destek vediğini hatırlatan Destici, "Güya bizim stratejik ortaklarımız bunlar. Bunlar dışişleri kayıtlarında, istihbarat kayıtlarında var. Almanya’da 10 binin üzerinde PKK militanı olduğu söyleniyor ve hiçbir şey yapamıyor buna Türkiye. Bir terör örgütü Almanya’da olsa, burada 100 tane o örgütün üyesi olsa Almanya bize ne yapar bir düşünün." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"BU RAPORU UYGULASINLAR TERÖR BİR YILDA BİTER"

BBP'nin iktidar olması halinde terörün bir yıl içerisinde biteceğini öne süren Destici, "Biz önce Meclis içerisindeki siyasi partilere sonra ana muhalefet liderine, Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na giderek terörle mücadele raporumuzu verdik. Bu raporu uygulasınlar bir yıl içerisinde bu memlekette terör diye bir şey kalmaz. Bu memlekette her şeyi yanlış yaptılar. Terör ile mücadelenin parametrelerini uygulamadılar.” eleştirisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz