BDP'nin Siverek Mitingine Izin Çıkmadı

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valiliği, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek ilçe başkanlığınca hafta sonu yapılması planlanan açık hava toplantısına

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valiliği, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek ilçe başkanlığınca hafta sonu yapılması planlanan açık hava toplantısına izin verilmediğini bildirdi.

Vali Vekili Ramazan Seçilmiş imzasıyla yapılan basın açıklamasında, BDP'nin 25 Ağustos Cumartesi günü Siverek ilçesinde açık hava toplantısı düzenlemek için başvuru yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Siverek Kaymakamlığı'nın, teröre tepki göstermek amacıyla bir araya gelecek topluluklar ile mitinge katılacak gruplar arasında meydana gelebilecek herhangi bir toplumsal çatışmaya mahal vermemek ve toplumsal hassasiyetleri rencide etmemek amacıyla açık hava toplantısına izin verilmediği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada ayrıca aksi davranışın güvenlik güçlerince kararlılıkla engelleneceği vurgulandı.

Bu arada BDP Siverek İlçe Başkanlığı'nca düzenlenmesi planlanan mitingde, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın konuşmacı olarak katılacağı duyurulmuştu.

Muhabir: Şükrü Dolaş / Mehmet Güldaş / İsmail Fidan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: