Beatles ve Elvis Presley'e barok yorum

Bilkent Senfoni Orkestrası ile Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer, Beatles ve Elvis Presley’in en beğenilen eserlerini Barok tarzında seslendirecek.

ANKARA (ANKA) - Bilkent Senfoni Orkestrası ile Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer, Beatles ve Elvis Presley’in en beğenilen eserlerini Barok tarzında seslendirecek. “Beatles & Elvis Go Baroque” başlıklı konseri düzenlemelerin sahibi, şef Peter Breiner yönetecek. Bilkent Konser Salonu’nda 25 Eylül Cuma saat 20.00’de başlayacak konser, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı yararına gerçekleştirilecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası, besteci Peter Breiner şefliğinde unutulmaz bir konsere imza atacak. Beatles ve Elvis Presley’in dillerden düşmeyen eserlerinin; Vivaldi ve Bach’ın eserleri ile harmanlayıp Barok tarzda müzikseverlere sunulacağı konserde, uluslararası alanda başarıları ve imza attığı ilginç projeleri ile tanınan sanatçı Şefika Kutluer ise eserlere “sihirli flütüyle” ses verecek.

Reklam
Reklam

Konser Şefika Kutluer’in İngiliz Kraliyet Filarmoni orkestrası eşliğinde kaydettiği “World of Lullabies- Ninniler Dünyası” albümünden John Lennon’ın “Imagine”ı ile başlayacak. Breiner’ın “Beatles Concerto Grosso No.2” başlıklı eserinde; Beatles’ın “A Hard Day's Night” ve “And I Love Her” parçalarında Vivaldi’nin 4 Mevsim keman konçertosundan İlkbahar ve “Paperback Writer”da Sonbahar konçertosu seslendirilecek. Breiner’ın “Beatles Concerto Grosso No.3” adlı eserinde ise Bach’ın 2 No’lu Flüt Süiti’nin çağrışımı ile Beatles’ın “The Long and Winding Road”, “Eight Days a Week”, “She is Leaving Home”, “We can Work It Out”, “Hey Jude” ve “Yellow Submarine” isimli eserleri Barok tarzda sunulacak.

Breiner’ın Elvis Presley’in ünlü eserleri üzerine yazdığı “Flute Concerto Grosso No.2”de de Şefika Kutluer ve Bilkent Senfoni Orkestrası bu kez Presley’in dünyasında bir yolculuğa çıkacak.

Konser, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı yararına, 25 Eylül Cuma saat 20.00’de Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam