Bebeğe serum işkencesi

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Gaziantep'in Nurdağ İlçesi'nde yüksek ateş ve kusma şikayeti ile götürüldüğü sağlık ocağından Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Karaburç ailesinin 5 aylık kızı Merve'nin, serum takıldıktan sonra kolu ve vücudu yara içinde kaldı. Çocuğunu evine getirdiğinde gördükleri karşısında şok olan baba Nebi Karaburç, sorumlular hakkında Nurdağ Cumhuriyet Savcılığı'nda suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Nurdağ İlçesi Başpınar Mahallesi'nde oturan 4 çocuklu Nebi-Gülbahar Karaburç çifti, 5 aylık kızları Merve'yi, yüksek ateş ve kusma şikayetiyle Nurdağı Merkez Sağlık Ocağı'na götürdü.

Reklam
Reklam

Dr. Hasan Sökmen, muayene ettiği küçük Merve'ye kusma önleyici iğne ve sıvı kaybını giderici ilaç verdi. Bir süre sonra tekrar rahatsızlanan Merve, tekrar sağlık ocağına götürüldü. Sağlık ocağında yetkililerin, yapılacak bir şeyin olmadığını söylemesi üzerine Karaburç ailesi, ertesi gün akşam saatlerinde Gaziantep Devlet Hastanesi'ne gitti.

Kızları Merve'nin, durumu ağır olduğu için ambulansla yola çıkarıldığını söyleyen Nebi Karaburç, "Merve'yi Gaziantep Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne getirdikten sonra hemşire ve doktorlar serum takacaklarını söyledi. Eşimi ve beni hiç yaklaştırmadılar. Bir gün sonra tedavinin bittiğini söyleyerek çocuğumu taburcu ettiler" dedi.
Kızının serum takılırken adeta işkenceye maruz kaldığını eve döndüklerinde fark ettiklerini ifade eden Karaburç, "Kızımın her tarafı adeta paramparça olmuştu. Ne olduğunu anlayamadık. Buradaki sağlık ocağına götürdük. Doktor şok oldu. Bize 'Ne oldu?' diye sordu" diye konuştu.

Sorumlular hakkında Nurdağ Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Nebi Karaburç, "Benim kızıma oldu ancak başkalarının çocuklarına böyle yapılmasın" diye konuştu.

Reklam
Reklam