'Bebeğim Sağlıklı Doğsun Projesi' Ile Anneler Hastanede Doğum Yapacak

Mersin'de Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bebeğim Sağlıklı Doğsun Projesi’ evde doğum yapma riski olan...

Mersin'de Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bebeğim Sağlıklı Doğsun Projesi’ evde doğum yapma riski olan 3 bin hamile kadının bebeklerini hastanede dünyaya getirmeleri sağlanacak.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kemal Başaralı, yapılan araştırmalar sonucu, bazı anne-baba adaylarının tüm risklerine karşın, ekonomik sıkıntıları, hastane korkusu ve bilinçsizlik nedenleriyle evde doğumu tercih ettiklerini belirtti.

Evde doğumda hem annenin hem de bebeğin ölüm riskinin hastaneye göre 2-3 kat daha fazla olduğuna dikkat çeken Başaralı, "Yaşanabilecek bu tür sıkıntıların önüne geçmek için hazırlamış olduğumuz projemizle, sosyo –ekonomik durumu kötü ve evde doğum yapma riski olan 3 bin kadın hedef kitle olarak seçilmiştir. Ayrıca yol gösterici ve destekleyici olması açısından Anne Bilgilendirme Kılavuzu’yla anne adaylarımızın yanında olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında anne adaylarına, sağlık personelleri tarafından birebir danışmanlık hizmeti verileceğini aktaran Mustafa Kemal Başarılı, “Ayrıca yeni doğan bebek bakımı, yeni doğan tarama programları, anne sütü ve emzirme teknikleri, bebek -çocuk beslenmesi, doğum sonrası bakım, anne beslenmesi, loğusalık depresyonu ve hastanede doğumun faydaları hakkında eğitim vereceğiz." dedi.

Anne adaylarının hastane korkusunu yenebilmeleri gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başarılı şunları söyledi: “En fazla doğumun gerçekleştirildiği Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Tarsus ve Erdemli devlet hastanelerinde görev yapan personellerimize ‘duygu düşünce-davranış yönetimi, iletişim-stresle başa çıkma, öfke ve öfke kontrollü’ konulu kişisel gelişim eğitimleri verildi. Ayrıca özendirici olması açısından hastanede doğum yapmayı tercih eden annelere içinde bebek battaniyesi, zıbın takımı, bebek havlusu, şampuan, hijyenik ped ve ıslak mendilin de bulunduğu çanta hediye edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: