Bebeğin Birinci Ayı

Ufaklığınız doğdu gözünüz aydın olsun! Deb Anderson’dan bebeğin 1. ayı..

Deb Anderson'dan bebeğin 1. ayı..

Ufaklığınız doğdu gözünüz aydın olsun! Bebeğinizi ilk görünüşte muhtemelen kalbiniz yerinden çıkacakmış gibi oldu. Önünüzdeki bu mucizeyi düşündüğünüzde, onun görünümünü de muhtemelen merak ettiniz. Çoğu yeni doğmuş bebeklerin ağırlıkları 5.5 ve ya 9 pounds arasında, bayları ise 18 ve ya 21.5 santim arasındadır. Özellikle normal doğum yapmışsanız veya uzun doğum sancısı çekmişseniz küçüğünüz kırmızı ve biraz şişmiş bir görüntüye sahip olabilir. Geçen günler boyunca kırmızılığın geçeceğini, şişliğin azalacağını bekleyin. Ailesini nasıl sıktığının, kollarını ve bacaklarını nasıl kıvırdığının farkına varacaksınız.

Reklam
Reklam

Bebeğinizin birinci haftası

Darlıktan başka hiçbir şey bilmeyen küçüğünüzün bu rahatlama pozisyonu tanıdıktır. Önümüzdeki birkaç hafta süresince, kasları rahatlayacak. Küçük çaresiz bohçanızın, önümüzdeki birkaç yıl özel karşılamaya hazır olarak dünyaya geldi. İlk birkaç günü, içgüdüleri tarafından yönetildi. Ayrıca doğumda, annesinin ses tonunu tanıyabilir ve muhtemelen ziyaretçiler odaya geldiği zaman seslere doğru başını çevirdiğinin farkına varacaksınız. En kısa sürede, anne rahminden duyduğu diğer tanıdık sesleri tanıyacak. Güçlü bir emme isteğiyle duydu. Bu olaya tanıdık olabilirsiniz, doğumdan sadece birkaç dakika sonra, yapabilirsiniz hemen emzirin. Meme emme kabiliyeti olarak tekniği öğrenmenin birkaç günü alacağının farkına varabilirsiniz. Bu hafta enerjinizi doğru emme alışkanlığı kurmaya odaklandırarak, muhteşem denemeye değer bir ilişki için bir yol kuracaksınız. Yardım istemekten korkmayın. Laktasyon uzmanlığı hastane hemşireleri, pediatristler, destek ve rehberlik için çok değerli mevcut kaynaklardır. Yüz üstü konulduğunda kafasını yavaşça kaldırması onun mucizevi gücüdür. Odadaki her objeyi görebildiğini sanmayız. Küçük gözleri, sadece yüzünden yaklaşık 8 veya 10 santim uzağındaki şeyleri odaklanabilir (yaklaşık olarak, emerken, yüzüyle olan uzaklığı kadar). Gelecek aylarda görüş mesafesi gelişecektir.

Reklam
Reklam

Çoğu bebek, doğumdan sonra bir veya bir saate yakın bir süre uyumakta direnirler. Sarsıcı bir tecrübe yaşadığını ve anne rahminden dünyaya geçişleyüzleştiğini unutmayın. Bu uykusuzluğun birkaç gün boyunca sürmesi normaldir. Bu hafta kısa uykularını izleyerek eğlenin ve dinlenmek için bu uyku periyodundan avantaj sağlayın. Sizin ki uyumuyorsa, sürekli kucak istiyorsa, şekerleme yapmaya karara verdiğinde dinlenin.

Boyu ve kilosunda büyük değişikliklerin olmasının normal olduğunu unutmayınız. Prematüre bebek, hamilelik boyunca annenin diyeti, hamilelik boyunca anneninsigara veya alkol içmesi, bebeğin bedenini etkileyen birkaç faktördür.

Bebeğinizin ikinci haftası

Küçüğünüz, ilk haftasıyla aynı şekilde yaşamanın ikinci haftasını selamlayacak. Rahimdeyken yaptığı kıvrılma pozisyonunu sürdürmesini ondan bekleyin. Uyanıkken, küçük ellerini sıkacaktır. Görüş mesafesi hala çok düşüktür. Objeler sadece yüzünden 8 veya 10 santim uzaklıkta olunca nettir. Karşıdaki odayı göremezken, emerken annesinin yüzünü net olarak görür.Eşler ve kardeşler, onu kendilerine yakın tutabilirler ve benzer sonuçları başarmak için yüz yüze konuşabilirler.

Reklam
Reklam

Anne sütünün, küçüğünüz için mümkün olan en iyi besin kaynağı olduğunu unutmayın. Sütünüz artarken meme doluluğunu ve duyarlılığını bekleyiniz. Rahatsızlığı hafifletmesine yardım etmesi için ılık veya soğuk kompreslere başvurabilirsiniz. Süt emzirme, süt miktarınızın kurulmasına ve göğüslerin rahat olmasına yardım edecek. Emme şiddetli ve göğüsleriniz çok sert olursa, küçüğünüz için doğru olarak anlamak zor olabilir. Bu durumda bebeğinize meme vermeden önce, göğüs ucunuzu yumuşatmak için elinizle sütü çıkarmaya çalışın. Banyoda sırtınıza çarpan ılık su ile bunu denemek yardımcı olabilir. Rahatlamanızın yanı sıra sütünüzün inmesini sağlayacak zamana sahip olacaksınız. Hala rahatsız iseniz, yardım için ‘‘Onaylı Lastasyon Uzamanı Kurumuyla'' irtibata geçiniz.

Bebeğinizin üçüncü haftası

Küçüğünüz rahim dışındaki yaşama adapte olmaya devam edecek. Arada sırada olan kas kıpırtılarının fakına varabilirsiniz. Yüz üstü koyduğunuz zaman başını kaldırabilir, fakat çok yükseğe değil ve sadece başını 1 sn tutabilir. Kendi ‘‘ programınızda'' kalacağınıondan bekleyin. Yemeye ve uykuya ihtiyacını olduğu zamanı belirlemesine izin verin.

Reklam
Reklam

Sesinizi duymaktan hoşlanacaktır ve daha güçlü sesinizin daha güçlü olarak ayırt edebilecektir. Birebir onunla konuşmak için zaman harcayın. Mümkün olduğunca göz kontağı kurun. Bunu eğlenceli bulacaktır ve sadece onunla konuştuğunuzu bilecektir.

Rahimde olan sesler gibi sesler, üzgün olduğu zaman sakinleşmesine yardımcı olacaktır. Kalp atışınızın sesini çıkarmak için hafifçe sırtına veya poposuna elle hafifçe vurmayı deneyiniz. Bu tanıdık ritimler hala aklındadır ve rahatlamaya ihtiyacı olduğu zaman rahatlamasına yardımcı olacaktır. Özellikle meme emerken her türlü ten-tene kucaklamadan hoşlanmaya devam edecektir. Babalar, ayrıca bu alanda beceriklidir. Ninni söyleyerek uyutmak için çabuk çıkan gömlek ve sıcak battalve ihtiyaç duyulan şeylerdir.

Bebe masajı, küçüğünüzün rahatlamasına yardımcı olacak diğer muhteşem yoldur. Doğru olarak uygulanan masaj bebeği sadece sakinleştirmez, aynı zamana da hem fiziksel hem de beyin gelişimini uyarmak için ve sindirimi ve davranışı geliştirmek için uğraşırsınız. Bebe masajı sınıfı bulmayı düşünün. Çoğu hastane ve doğum merkezleri öğretim seansları sunmaktadır. Bölgenizdeki eğitimleri, ebenize, OB veya pediatristinize sorun.

Reklam
Reklam

Bebeğinizin 4. haftası

Küçüğünüzün rahim dışındaki yaşamı, uyum sağlaması için birkaç hafta geçti. Bu geçiş döneminin sonuna yaklaşırken, bu hafta bebeğinizin biraz daha etkileşimli olduğunun farkına varabilirsiniz. Muhtemelen küçük sesler ve gırtlaktan gelen sesler çıkarmaya başlayacaktır. Bunların sizi eğlendirdiği kadar onu da eğlendirdiğinin farkına varabilirsiniz. Onun şirinliğini düşündüğünüzde, uyurken küçük bir gülümseme ile size sürpriz yapması muhtemeldir. Bu uyku sırıtmaları, onun ilk etkileşimli sosyal gülümsemelerine yol gösterecek. Bu muhteşem suratları yakalamak için kamera veya video tutuğunuzdan emin olun.

Ayrıca bu hafta güvenmeyi öğrenir. Her zaman beslemek, altını değiştirmek veya rahatını sağlamak için görünün, ihtiyaçlarını karşılamak için orada olduğunuz fikrini güçlendirmeye yadım edersiniz. Ne olursa olsun, bu programı uygulamaya devam edin. En kısa sürede, desteğe veya kısa bir kucaklamaya ihtiyacı olduğu her zaman size bağlı olduğunu öğrenecektir.