Bebek Nasıl Yıkanır?

Banyo zamanı sizin ve bebeğiniz için mükemmel bir deneyimdir.

Banyo zamanı sizin ve bebeğiniz için mükemmel bir deneyimdir. Burada bu konuyla ilgili tavsiyeler bulabilirsiniz. Bebeğinizin her tuvaletini yaptıktan sonra bezini değiştirir ve bebeğinizi iki üç günde bir yıkarsanız yeterli olur. Günlük olarak bebeğinizin terli, yağlı yada kirli olabilecek yerlerini temizlemelisiniz: bez alanı, yüzü, boynu ve pişiklerini.Başlamadan önce ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuza emin olun:

Havlu

Reklam
Reklam

Yumuşak sabun

Bebek şampuan

Bornoz

Ovmak için alkol

Havlu temizleme bezi

Çocuk bezi

Temiz kıyafet

Banyo süngeri

Yeni doğmuş bebeğinizin cildini temizlemek için banyo yapması tavsiye edilir. Mutfak tezgahı gibi boyu size uygun bir yer bulun. İhtiyacınız olan her şeyi yanınıza alın ki bebeğinizi yalnız bırakmayın. Bebeğinizin üşümesini engellemek için bebeğinizi iyice sarın. Önce bir kısmını yıkayın, geri kalan kısmını havluya sarın.

1.İlk olarak, bebeğinizin yüzünü özellikle kulaklarının arkasını ve çenesinin altını suyla yıkayın.2. Özellikle parmaklarının arasını olmak üzere, kollarını, ayaklarını ve göğsünü yıkayın. Yumuşak sabun yada pamuklu top yada havlu kullanıyorsanız cildinde kurumasını yada cildine zarar vermesini engellemek için hemen durulayın.

  1. Bebeğinizin sırtını yıkayın. Havlu yardımıyla vücudunun üst tarafını kurulayın. Sertçe kurulamak bebeğin cildini tahriş edebilir.

  2. Bebeğinizin genital bölgesini önden arkaya doğru, daha sonrada bacaklarını ve ayaklarını—özellikle parmaklarının arasını yıkayın. Hafifçe vücudunun alt kısmını kurutun.

  3. Bebeğinizin saçlarını yıkamak için havluyla başının üzerine biraz su sıkın. Bebek şampuan (göz yakmayan) uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Havluyu durulayarak saçını şampuandan arındırın.

  4. bitirdikten sonra bebeğinizin bütün vücudunu kurulayın ve altını bezleyin ve temiz kıyafetler giydirin.
Reklam
Reklam

Leğen Banyosu

Reklam
Reklam

Bazı sağlık uzmanları bebeğin göbek bağı düştükten ve sünnet yeri(sünnet olan bir oğlunuz varsa) iyileştikten sonra leğen banyosunu tavsiye ediyorlar.2 yada 3 inc suyla leğeni doldurduktan sonra uygun bir yüksekliğe koyarız.Bebeğinizi asla banyoda yalnız bırakmayın.

Leğeni lavabonun içine koyabilirsiniz yada leğen olmaksızın bebeğinizi lavaboda yıkayabilirsiniz. Bebeğinizin kaymasını engellemek için lavabonun zeminine havlu koyun. Suyun ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamasına dikkat edin. Gerekli olan tüm malzemelerin yanınızda olmasına özen gösterin. Suyun sıcaklığını bileğinizin iç kısmıyla yada dirseğinizle kontrol edin.

Bebeğinizi yıkarken şarkı söyleyin yada onunla oynayın. Bu bebeğiniz için banyoyu zevkli bir hale getirir.