Bebeklerde ek gıdaya ne zaman geçilir?

Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci biraz heyecanlı, biraz endişe verici ama bir o kadar da eğlenceli ve güzel bir yolculuktur.

KAÇINCI AYDA BAŞLANMALI?

Bebeğinizle bu uzun ve heyecan verici yolculukta sizi neler bekliyor ve ne yapmalısınız?
Aklınızda ek gıda ile ilgili tüm soruların cevaplarını sizler için yayınlayacağımız uzun soluklu bu rehberde bulabilirsiniz…
Bebekler ilk doğdukları andan itibaren hayata alışma sürecine başlarlar. Önce nefes almayı, sonra acıkmayı, yemek yemeyi ve tuvaletlerini yapmalarını öğrenirler yavaş yavaş.

İLK 6 AY SADECE ANNE SÜTÜ

Dünyada anne sütü dışında ilk ek gıdaya geçiş süresi ile ilgili tartışmalar hala tam bir karara bağlanmadı. Fakat Türkiye’de Sağlık Bakanlığının da onayladığı süre ilk 6 ay kesinlikle anne sütü! 6. Aydan sonra anne sütüne ilaveten ek gıdaya geçiş kontrollü olarak sağlanabilir.

Reklam
Reklam

Anne sütü bebeğinize D vitamini hariç ihtiyacı olan tüm vitaminleri ve besinleri verecektir. Ayrıca bebeğinizin sindirim sistemi katı gıdalarla beslenmek için uygun ve hazır durumda değildir.

  1. aydan sonra anne sütü tek başına bebeğe yeterli bir besin kaynağı olmamaya başlar. Bu nedenle ek gıdaya geçiş süreci 6. aydır.
    Bebeğinize ek gıda vermeye başlamadan önce zamanını ve bebeğinizin sağlık durumunu doktorunuz ile görüşmek ve ona danışmak sizi bu konuda daha iyi yönlendirebilir.

Bebeğinizin alerjik reaksiyonları ve ek gıdaya hazır olma durumu da bu zamanı belirleme de oldukça önemlidir. Bu nedenle bebeğinizin ek gıdaya başlama zamanında acele etmemeli, ek gıdaya başlanacak diye anne sütü kesilmemeli ve ek gıda sadece anne sütüne ilaveten verilmelidir.

Reklam
Reklam