Bebekleri öldüren bakteri bulundu

İSTANBUL (İHA) - Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde meydana gelen bebek ölümlerinin ardından hastanede inceleme başlatan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı heyet adına açıklama yapan Prof. Dr. Recep Öztürk, "Ölümlere Pseudomonas Aeroginosa adlı bakterinin neden olduğu kanısındayız" dedi.

Hastane bahçesinde akşam saatlerinde basın mensuplarına bilgi veren Prof. Dr. Öztürk, sözlerine, ölen bebeklerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. İncelemelerin sürdüğünü ve kültür örnekleri alındığını kaydeden Öztürk, "4 bebeğin ölümüne bugün bir yenisi daha eklendi. Biri çok ağır, 4 çocuk daha yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Bu çocukların özel bakımları devam ediyor. Ölümlere Pseudomonas Aeroginosa adlı bakterinin neden olduğu kanısındayız. Alınan kültür örneklerinin incelemeleri devam ediyor. Kesin sonuç önümüzdeki günlerde belli olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Öztürk ve heyet üyeleri, açıklamalarının ardından basın mensuplarına soru sorma fırsatı vermeden hastaneye girdi. Bu arada, 4 kişilik heyete bugün Doç. Dr. Ender Özgönül'ün de katıldığı kaydedildi.