BEBKA, 16 milyon lira hibe desteği verecek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2011 yılı mali destek programlarını 20 Eylül 2011 tarihi...

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2011 yılı mali destek programlarını 20 Eylül 2011 tarihi itibariyle açıkladı. Çevre ve Enerji, Ar-Ge, Yenilikçilik ve Sosyal Kalkınma alanlarında toplam 16 milyon TL hibe verilecek proje teklif çağrısı için projelerin teslim edileceği son tarih 15 Aralık 2011 olarak belirlendi.
Sürdürülebilir kalkınma anlayışını hayata geçirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren BEBKA, 2011 yılı mali destek programlarında üç alandaki proje teklif çağrısında, hem KOBİ’lerin hem kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerini destekleyecek.
Çevre ve Enerji Programı'nda, çevre kirliliğinin önlenmesi, mevcut kirlilik kontrol ve arıtma sistemlerinin geliştirilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve yenilenebilir enerjiye geçişin sağlanmasına yönelik projeler desteklenecek. Ar-Ge ve Yenilikçilik programında KOBİ’lerin tasarım, ürün geliştirme ve ticarileşme ile ilgili projeleri ile bu konuda ortak kullanıma yönelik işbirliği ve altyapıların oluşturulması projeleri beklenecek.
Sosyal Kalkınma programında ise engelliler, yaşlılar ve kadınlara yönelik istihdam, sosyal hayata katılım ve yaşam kalitesini artırma amaçlı projeler uygun projeler arasında yer alacak. Çevre ve Enerji programında 9 milyon, Ar-Ge ve Yenilikçilik programında 5 milyon ve Sosyal Kalkınma programında 2 milyon olmak üzere 2011 yılı proje teklif çağrısında toplam 16 milyon TL hibe verilecek.
Ayrıca, 2011 yılı Mali Destek Programlarını tanıtmak amacıyla Bursa, Eskişehir ve Bilecik il merkez ve ilçelerinde bilgilendirme toplantıları ve proje yazma eğitimleri düzenlenecek. Katılımların ücretsiz olduğu bu toplantılarda, mali destek programı hakkında bilgi verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği anlatılacak ve katılımcılardan gelecek sorular cevaplanacak.
BEBKA, 2010 yılındaki 12 milyon TL bütçeli Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı kapsamında, başvurusu alınan 297 adet projeden, uygulama dönemi devam etmekte olan 67 projeye destek vermişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz