BEBKA 7. Kalkınma Kurulu Toplantısı Ve 10. Kalkınma Planı Çalıştayı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Osman Gezgin, 9'uncu kalkınma hamlesinde planlananların hemen hemen tamamının geçen 6

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Osman Gezgin, 9'uncu kalkınma hamlesinde planlananların hemen hemen tamamının geçen 6 yılda yapıldığını bildirdi.

Gezgin, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'BEBKA 7. Kalkınma Kurulu Toplantısı ve 10. Kalkınma Planı Çalıştayı'nın açılışında yaptığı konuşmada, 2007 ve 2013 yıllarını kapsayan 9. Kalkınma Planı'nın tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

2014-2018 yılları arasını kapsayacak olan 10. Kalkınma Planı'yla ilgili hazırlıklarında başladığını kaydeden Gezgin, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Dolayısıyla bu hazırlıklarla ilgili bölgemizden ülkemize bir yönlendirme yapabilme adına toplantımıza 10. Kalkınma Planı'yla ilgili çalıştay ilave ettik. 2007 ve 2013 yılları arasında 9'uncu kalkınma hamlesinde yapılanların hemen hemen tamamının, geçen 6 yıllık süre içerisinde yapıldığını görüyoruz. Bu demektir ki, 2014 ve 2018 yıllarını kapsayacak 10. Kalkınma Planı'nda, bugün bizden alınan fikirlerin de bu 4-5 yıllık süre içerisinde gerçekleşecektir. Bölgenin sorunlarını çok iyi bilen Kalkınma Kurulu üyelerimizin yanı sıra bugün diğer sivil toplum örgütlerinden de katılımcılar davet ettik. Onların iştirakiyle birlikte bölgemizin sorunlarını en iyi şekilde dile getirip, ülkenin gelişiminde, buradan pay almayı sağlamayı hedeflememiz gerektiğini düşünüyorum."

AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın da, toplantının Anadolu Üniversitesi'nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Katılımcılara kalkınma öncelikleri anketinin dağıtıldığı toplantıya, BEBKA Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfik, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, kurul üyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz