BEBKA Yönetim Kurulu Toplantısı Eskişehir'de Yapıldı

ESKİŞEHİR (AA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Aralık ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Eskişehir'de yapıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Aralık ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Eskişehir'de yapıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, gündem hakkında bilgi vererek, ajansın 2014 yılına yönelik olarak yapacağı çalışmalar, insan kaynakları politikası, bölgenin kalkınma endeksleri hakkında bilgi alınması, kalkınma kurul toplantısında alınan kararların değerlendirilmesi, Eskişehir ve Bilecik yatırım destek ofislerinin desteklendirilmesi, güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalar konusunda görüşeceklerini bildirdi. BEBKA 2014 yılı mali destek programları kapsamındaki 5 başlıkta hazırlanacak projelere 50 milyon lira hibe verileceğini anımsatan Tuna, "Şubat ayı içerisinde bu proje başvurularını alacağız. Güzel projeler bekliyoruz, ilgili kurum ve kuruluşlardan. Bölgemize sağlanan 50 milyon lira kaynağın en güzel projelere gitmesi noktasındaki temennimizi iletmek istiyoruz" dedi. BEBKA'nın bölgenin hak ettiği duruma gelmesi için değişik araştırma ve çalışmalar yaptığını belirten Tuna, söyle konuştu: "Ajansımız bundan 10, 20 sene sonrasını da öngörerek, bölgeyi hazırlamak anlamında, hangi alanlara destek verileceği noktasında, şimdiden bilimsel verilere dayanarak, güzel çalışmalar yapmaktadır. Bunların sonuçlarının da önümüzdeki dönemde alınacağını ümit ediyoruz. Bizlere düşen, bölgelerimizin bu kapsamda sağlanan kaynaklardan en iyi şekilde yararlanarak, üzerimize düşen vazifeyi eksiksiz olarak yerine getirmektir. Bütün arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz." Toplantıya, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile Bilecik, Bursa İl meclis başkanları ve yöneticiler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: