BEBKA’dan 3 Şehre 40 Milyon TL’lik Destek

Bursa Valisi Şahabettin Harput; Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) olarak, 2013 yılında toplam 40...

Bursa Valisi Şahabettin Harput; Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) olarak, 2013 yılında toplam 40 milyon TL yatırım desteği vereceklerini belirtti. Vali Harput, özellikle toplumdaki dezavantajlı insanların bu projeden faydalanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Vali Şahabettin Harput, BEBKA olarak 20 milyon liralık yeni bir paketi devreye aldıklarını belirterek, üç alanda ilan edilen 20 milyon TL’lik proje süresinin 19 Mart 2013 itibari ile sona erdiğini anlattı. Bu sürede en çok başvurunun Bursa’dan yapıldığını anlatan Harput, “Bursa’dan 51 dosya başvururken, Eskişehir’den 17, Bilecik’ten ise 14 dosya ile başvuru yapıldı. Toplam 82 başvuru gerçekleşti." dedi.

Reklam
Reklam

Şu anda dosyaların değerlendirilmesinin sürdüğünü anlatan Vali Şahabettin Harput, Haziran ayında bağımsız değerlendiricilerin yapacağı incelemeden sonra talep edilen hibe yardımlarının verileceğini söyledi. Dağıtılacak 20 milyon TL’lik hibenin 8 milyon lirasının sanayide kullanılacağına değinen Harput, “Sürdürülebilir sanayi projelerine, 10 milyon TL’si turizme yönelik ‘küçük ölçekli altyapılar’. Turizm tanıtımı için 2 milyon TL ayrıldı. Projelerin tamamı için 20 milyon TL civarında bir parayı hibe olarak vereceğiz. Bu 20 milyon TL, projelerin yüzde 75’lik kısmını karşılıyor. Geriye kalan yüzde 25’ini de proje için destek talep eden kuruluşlar tamamlayacak. 20 milyonu BEBKA’dan, 5 milyonu da her projenin 1/4’ü oranında müracaatçı firma ya da kamu kurumundan karşılanacak. Böylece, 25 milyonluk bir yatırımı önümüzdeki günlerde devreye sokacağız.” diye konuştu.

Vali Şahabettin Harput, ikinci bir destek paketini de toplumdaki dezavantajlı kesime yönelik kullanmayı amaçladıklarını belirterek, “Yaptığımız son toplantıda 20 milyon liralık yeni bir paketi devreye soktuk. Bu paketle özellikle dezavantajlı vatandaşlarımıza dönük desteği ağırlıklı olarak kullanmayı amaçladık.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Şahabettin Harput, 2013 yılı içinde iki konuda toplam 40 milyon TL’yi girişimci vatandaşa dağıtarak önemli bir miktar yatırımı Bursa, Bilecik ve Eskişehir’e kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: