Bedava dururken parayla aldılar

Urfa’da TOKİ konutları için bedava talep formu temin edildiği halde vatandaşların ücret ödeyerek form satınalması dikkat çekti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Şanlıurfa'da yapılması planlanan toplu konut projesi için talep formları toplanmaya başlandı.

Geçen hafta başlayan ve 20 Temmuz'da sona erecek proje için başvuruda bulunmak isteyenler, Ticaret ve Sanayi Odası önünde uzun kuyruk oluşturdu. 7 günde yaklaşık 30 bin müracaatın yapıldığı TOKİ konutları için başvuruların 20 Temmuz'a kadar süreceği bildirildi.

2+1 ve 3+1 olarak yapılması planlanan, 75 ile 125 bin lira arasında olması planlanan konutlar için sıraya giren vatandaşların ücretsiz dağıtılan başvuru formaları dururken kapı önünde kurulan stanttan ücret ödeyerek talep formu alması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Yetkililer vatandaşlar için günde 5000 talep formu basıldığı ve bunların tamamen ücretsiz dağıtıldığını hatırlatarak, “Kesinlikle ücret ödeyerek talep formu almalarını tavsiye etmiyoruz. Görevli arkadaşlarımız kendilerine yardımcı olacaktır. Başvuru formları ücretsizdir” şeklinde açıklama yaptı.

Kapı girişinde 'TOKİ Formaları Ücretsizdir' yazılı ibare bulunmasına rağmen birçok kişinin form satın almaya devam ettiği ileri sürüldü.

Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, başvurular doğrultusunda TOKİ yetkililerinin kaç konutluk proje yapacağını netleştireceğini ve talepte bulunanlar arasında kura çekimi yapılarak ev sahiplerinin belirleneceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz