Bedelli askerlik çıkacak mı?

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığını söyledi. Muğla'nın Bodrum ilçesinde seçim çalışmalarına katılan Gönül, ilçeye gelişinde beraberinde Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ile Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Kalkan'a işlemeli bir porselen tabak hediye edip karşılığında hediye alan Bakan Gönül daha sonra Turgutreis beldesine geçti. Burada AK Parti belediye başkan aday? Numan Pekdemir'in Atatürk Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan Milli Savunma Bakanı Gönül, sevgi gösterileriyle karşılandı. Gönül, yaptığı konuşmanın ardından beldeden ayrılışı öncesinde basın mensuplarının bir sorusu üzerine "Bedelli askerlik konusu kanunda düzenlenmiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yani, yeniden bir kanun çıkararak bedelli askerlik yürürlüğü girsin diye beklemenin bir gereği olmadığını anlatan Gönül, şunları söyledi: "Yalnız 1111 sayılı kanunun 10. maddesi diyor ki ihtiyaçtan fazla müracaat ve celb olursa Genel Kurmay bunu Milli Savunma Bakanlığı'na bildirir. O miktar için bedelli askerlik uygulanır. Kanun böyle söylüyor. Demek ki ihtiyaçtan fazla bir asker miktarı olacak ki bu bedelli askerlik gündeme gelebilsin. Onun için böyle ayak üstü sorduklarında gündemimizde değil
diyorum. Neden gündemimizde değil? Bunu Genel Kurmay da defaatle açıkladı. Bu durum devam ettiği müddetçe bedelli askerliğin gündemimizde olması mümkün değil" Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, daha sonra Bodrum ilçe merkezinde AK Parti seçim bürosundaki bir programa katıldı.