Bedelli yasa tasarısı iptal edilebilir!

CHP'li vekil Ayaydın, bedelli yasasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilebileceğini dile getirdi.

ANKARA (ANKA)-CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, bedelli yasa tasarısının içeriğinde mali hüküm olması yönüyle Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bedelli yasası Plan ve Bütçe Komisyonu yerine Milli Savunma Komisyonu’nda görüşülmektedir. Bu yasanın bu şekilde yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesi halinde Anayasa Mahkemesi’nin bu yasayı iptal etme durumu söz konusudur” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın tümü üzerinde söz alarak konuştu.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar üç bedelli yasasınında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğüne dikkat çeken Ayaydın, “İlk kez dördüncü olan bedelli yasası Plan ve Bütçe Komisyonu yerine Milli Savunma Komisyonu’nda görüşülmektedir. Bu yönüyle içeriğinde mali hüküm olması yönüyle Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmemiş olması son derece sakıncalıdır. Bu yasanın bu şekilde yasalaşması halinde Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesi halinde Anayasa Mahkemesi’nin bu yasayı iptal etme durumu söz konusudur” dedi. (ANKA)