"Beden Eğitimi Ve Sporda Vizyoner Yaklaşımlar" Paneli Düzenlendi

İnönü Üniversitesi'nde "Beden Eğitimi ve Sporda Vizyoner Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi.

İnönü Üniversitesi'nde "Beden Eğitimi ve Sporda Vizyoner Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Konferans Salonu'ndaki panele, BESYO Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nevzat Mirzeoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Arslan, mesleki yönlendirme konusunda Türkiye'de önemli sorunlar bulunduğunu belirtti. Öğrencilere mesleki seçim ve gelişim konusunda mantıklı tercih yapacağı bir dönemde vizyoner bir süreç izlemelerini öneren Arslan, antrenörlük mesleğinde performans, kariyer ve kariyer planlaması, gelişimi ve yönetimi süreci konularında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Demirhan da teorik olarak öğrenilenlerin uygulamaya aktarılmasının önemine işaret ederek, beden eğitimi öğretmenlerinin araştırmacı bir kişiliğe sahip olması gerektiğini belirtti.

Mirzeoğlu, sporun önemli bir sosyal kurum olduğunu vurgulayarak, "Milyonlarca insanı kendisine bağlayan spor, sosyal yönü geniş olan bir alandır. Sporun bu sosyal gücü spor yöneticilerine de çok önemli roller yüklüyor. Belki de hiçbir alanda olmadığı kadar sosyal sorumluluk spor yöneticisinin temel sorumlulukları arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bu da ciddi farklılıklar ortaya koymaktadır" dedi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: