Bedensel engelliler basketbol takımına sandalye desteği

Muş Valiliği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulanan projelerin tanıtımını yaptı. Atatürk Spor Salonunda düzenlenen...

Muş Valiliği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulanan projelerin tanıtımını yaptı. Atatürk Spor Salonunda düzenlenen programda Muş Bedensel Engelliler Derneği Basketbol Takımına tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Programa Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Sefa Vidinlioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Muhsin Yiğit, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Özcan, Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve proje sahipleri katıldı.
SODES projelerinden sorumlu olan Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, Muş’ta 38 projenin uygulandığını ve Muş’a 5 milyon 988TL’lik ödenek kazandırıldığını söyledi.
İnsanlara destek olunca güzel başarıların ortaya çıktığını söyleyen Vali Ali Çınar, “Çocuklarımızın, gençlerimizin, kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın gerçekten bu tür desteklere ne kadar ihtiyaç duyduklarına bizzat şahit olduk. Ne mutlu ki bu tür programlar ve projeler sayesinde bir şeyler yapmak isteyenlere destek veriliyor.” dedi.
SODES projesi sayesinde Muş Bedensel Engelliler Basketbol Takımı olarak hiçbir malzeme sıkıntılarının kalmadığını ifade eden Bedensel Engelliler Basketbol Takımı kaptanı Murat Korkmaz ise “SODES ile daha da kaliteli malzeme alma olanağı yakaladık. Alınan kaliteli malzemeler sporcu ve kursiyerlerin tekerlekli sandalye basketbola olan ilgilerini daha da artırdığını görmekteyiz. Ayrıca idman ve müsabakalardan SODES logolu spor kıyafetleri kullanılmaktadır. Projemizin genel hedefi ilimizde engelleri sebebiyle hayata adaptasyon sağlamada sorun yaşayan engelli gençlerimizin hayata daha sıkı tutunmalarını sağlayacak ve aynı zamanda onları sosyalleştirecek şartları oluşturmaktır. Bu genel hedefe ulaşmak için yapacağımız ana faaliyet olan özel hedefimiz ise il merkezinden belirlenecek 20 engelli gence basketbol kursu vermektir.” dedi.
Program SODES kapsamında uygulanan projelerin stant gezimi ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz