Bedensel engellileri tekerlekli sandalye dağıtıldı

BARTIN (İHA) - Bartın Belediye Başkanlığı ve Bedensel Engelliler Derneği tarafından, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Vali Küçük, anne ve babaların bebeklerini aşı yaptırmaları konusunda uyardı.

Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen sandalye dağıtım törenine Bartın Valisi İsa Küçük, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İstanbul Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kemal Demirel, Bartın Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Ali Akalın ve çok sayıda davetli katıldı. Dağıtım töreninde konuşan Vali İsa Küçük, Bartın'da engellilerin sayısının tespit edilmesi ile ilgili olarak yapılan geniş kapsamlı incelemelerin sonuç vermeye başladığını belirtti.

Reklam
Reklam

Küçük, "Bir yıl öncesine göre, şu an Bartın engelliler hakkında daha bilgili bir durumda. Şehirde ve köylerimizde olsun, sağlıklı doğmuş, sağlam doğmuş, 0-1 yaş grubunda bebeklerimiz, yakalandığı yüksek ateş sonrası engelli olabiliyorlar. Burada anne ve babalara seslenmek istiyorum. Bebeğiniz doğduğunda en yakın sağlık ocağına götürün. Çocuklarınızın aşılarını ve sağlık kontrollerini yaptırarak, ileride oluşabilecek hastalıklardan böylelikle korursunuz ve ihtiyaç duyarsanız, yol paralarını valilik olarak karşılayabiliriz. Biz bütün engellilerimizi, ev havasından kurtararak, sosyal yaşama katmak istiyoruz. Unutmayalım ki, Dünyada ki iki şey en güzeldir. Sevgi ve paylaşım. Onları sevelim ve paylaşarak büyütelim" dedi.

Konuşmaların ardından Bartın Valisi İsa Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, İstanbul Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kemal Demirel ile davetliler tarafından ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalyeleri verildi.