Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, Kalite Hareketi’ne Katıldı

Türkiye Kalite Derneği (Kalder)’nin öncülüğünde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) de...

Türkiye Kalite Derneği (Kalder)’nin öncülüğünde yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) de katıldı. Yapılan anlaşma ile BEDD’in idaresine ve insan kaynaklarına yönelik eğitimler Kalder tarafından verilecek.

Engellilerin topluma uyumunu temel alan anlaşma, 2 derneğin genel başkanınca törenle parafe edildi. Törende EFQM Mükemmellik Modeli ile BEDD’in her alanda katkı sunacaklarını belirten Kalder Genel Başkanı Hamdi Doğan, “Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’ne örnek modeller, yönetim yapıları, insan kaynaklarına yönelik eğitimleri bedelsiz olarak vereceğiz. Bu projeyi kurumsal sosyal sorumluluk gereği tüm gücümüzle destekleyeceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Engellilere ait bir sivil toplum örgütü için bu yönetim modelinin dünyada ilk defa uygulanacağını vurgulayan Doğan; “Engelliler için engelsiz bir yönetim modeli oluşturmayı hedefliyoruz. Burada temel amacımız hayat kalitesini artırmaktır.” ifadelerini kullandı. Mükemmellik Modeli’nin içeriğine de değinen Hamdi Doğan şöyle devam etti:

“Avrupa’da ve dünyada pek çok ülke tarafından kullanılmakta olan ve Kalder’in ulusal ortağı olduğu EFQM Mükemmellik Modeli ile kurumlar kendi değerlendirmelerini yaparak; güçlü, iyileştirmeye açık alanlarını belirleyebiliyor. Aldıkları aşamayı periyodik olarak ölçebiliyor. Bu yolla frmalar; ne durumda olduklarını öğrenme ve yönetim kalitelerini artırma imkanı buluyor.

Ülkede hayat kalitemizi artırma adına her kurum ve bireyin sorumluluğu var. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nin mükemmel olmak yolunda gayretleri toplum için en anlamlı değerlerden biridir. Burada bizim için insan hayatına yönelik etkileri olacak faaliyetler önemlidir. Mükemmellik Modeli kullanımı yaygınlaştıkça daha çok firma devamlı öğrenen ve ilerleyen kurumlar haline gelecek. Türkiye’nin geleceği daha güçlü temellere oturacaktır.”

Reklam
Reklam

BEDD Genel Başkanı Kemal Demirel ise Mükemmellik Modeli’nin dernekleri adına önemini vurguladı. Demirel, şunları kaydetti:

“Engellilerle Dayanışma Derneği olarak rolümüzün çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizde net rakamlarla halen belirlenememiş 9 milyon engellinin ilmi ve akademik yapılarla daha fazla farkındalığının yaratılması, desteklenmesi gerekmektedir. Dernek olarak hedeflediğimiz yerlere Kalder’in bizimle paylaşacağı modeller ile; yönetim yapıları, insan kaynaklarına yönelik eğitimler ile varmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. BEDD olarak hedefimiz, engelli hayatında fark yaratmak ve kaliteyi arttırarak toplumla paylaşmak. Kalder ile güç birliğini; hedeflerimizi ve faaliyetlerimizi daha güçlü duyurma ve dünyaya model bir dernek olma yolunda ilerlemek için büyük bir destek olarak görüyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: