Bedirhan Gökçe Sevenleriyle Buluştu

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurutuluşunun 91’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Bedirhan Gökçe'yi...

Gaziantep’in Şahinbey Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurutuluşunun 91’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Bedirhan Gökçe'yi hayranları ile buluşturdu.

Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen kurtuluş etkinliğine; AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Aslan, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. ŞAHMEK müzik korosunun mini konserinin ardından Selahattin Kıyıcı adlı yaşlı bir vatandaş, Gaziantep’in kurtuluş kahramanlığının anlatıldığı şiiri okudu. Program Mehmet Koca hocanın tüm şehitlerimizin ruhuna Kur'an-ı Kerim okumasıyla devam etti. Yaklaşık 1,5 saat sahnede türkü ve şarkılarla renklendirdiği şiirlerini okuyan Bedirhan Gökçe, okuduğu Gaziantep türküleri ve kahramanlık şiirleri ile geceye katılanları zaman zaman coşturdu, zaman zaman duygulandırdı. Bedirhan Gökçe, gecenin finalini 'Şahinbey' şiiri ve 'evlattan babaya nasihat' şiiriyle yaptı.

Reklam
Reklam

Böyle onurlu bir günde hatırlanmak ve birlikte bu coşkuyu yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Sanatçı Bedirhan Gökçe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ederek, "Atalarımız Çanakkalelerde ve kurtuluş savaşlarında destanlar yazmasalardı, Fransız kuşatmasına karşı koymasalardı, biz bugün burada bu şekilde olamazdık. Allah birliğimize göz dikenlere fırsat vermesin" dedi.

Kurtuluş etkinliklerine katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Bundan 91 yıl önce bu cennet vatan için önce İngilizlerin sonra Fransızların Gaziantep’i işgal etmesiyle bütün yokluklara rağmen topyekun çocuğu ve kadını ile mücadele eden hayatını ortaya koyan; başta Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan ve Özdemirbey olmak üzere şehit olan 6 bin 317 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Bizler de onların torunları olarak bu güzel cennet vatanımızı önce 2023 sonra 2071’de, dünyanın en büyük on ülkesi arasında olan ülkemizi birinci sıraya taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise, "Bundan 91 yıl önce atalarımızın kanlarıyla canlarıyla kazanmış olduğu ve Fransızları dışarıya sürmüş olduğu Gaziantep'te bizler torunları olarak bugün bunu kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu etkinliklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyeler artık sadece yol ve park yapmıyor, sosyal ve kültürel etkinlikler yapma anlayışı içinde... Başkanımız yaptığı hizmetlerle Şahinbeylilerin gönlünde taht kurdu. İnşallah Rabbim kendisine bu 5 yıllık zaman içerisinde değil önümüzdeki nice 5 yıllar için de Şahinbey'e ve Gaziantep'e hizmet etme imkanı verir" şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, “Allah milletimize inşallah bir daha Mehmet Akif’in dediği gibi İstiklal Marşı yazdırmaz ve bu topraklar işgal güçlerinin bastığı bir yer olmaz. Gaziantepli direndi, vazifesini yaptı hatta Anadolu'yu kurtardı. Gaziantep’i aşamayan işgal güçleri, Anadolu’ya giremeyen güçler şimdi farklı yollar deniyorlar. Ama onda da muvaffak olamayacaklardır. Hangi yolla gelirse gelsin bu aziz millet gereğini yapacaktır. Bugün kurtuluş günümüzün hayırlı olmasını diliyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Program sonunda milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı ile Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Bedirhan Gökçe’ye buket takdim ederek, günün anısına bakır işlemeli tabak hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz