Bediüzzaman Mevlidine Büyük Ilgi

Risale-i Nur eserinin mülellifi Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 52. yıl dönümü sebebiyle mevlit okutuldu. Halilürrahman...

Risale-i Nur eserinin mülellifi Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 52. yıl dönümü sebebiyle mevlit okutuldu. Halilürrahman Dergah Camii'nde teravih sonrası okutulan mevlide büyük ilgi gösterildi.

Mevlid sırasında Dergah Camii etrafında oturulacak yer kalmazken, araç parkının mümkün olmadığı gecede çok sayıda trafik polisi sürücüleri yönlendirdi. Yurdun ve dünyanın dört bir yanından sevenlerin ve okurlarının da katıldığı mevlid-i şerife siyasi camiadan da katılım oldu. Cami avlusunda namazlar kılınıp, dualar edilirken, 7'den 70’e herkesin iştirak ettiği programda kardeşlik mesajları verildi.

Reklam
Reklam

Bediüzzaman Mevlidi katılmak için Şanlıurfa'ya gelen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Bediüzzaman’ı en saygın isimlerden olarak tanımlarken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Üstad Bediüzzaman’ın gösterdiği yolun insan yaşantısında yer almasının önemine işaret etti.

AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök, "Bediüzzaman Hazretleri'nin yolunda ilerlemek önemli. Hayat, Bediüzzaman’ın gösterdiği ışık doğrultusunda yönlendirilmeli. Programa katkı sunanları kutlarım." dedi. Programa katılan BDP’lli Altan Tan ise Bediüzzaman'ın öğretilerinin bugünün sorunların çözümünde öneli bir yeri olduğunu söyledi.

Bediüzzaman Hazretleri'nin, büyük bir İslam alimi olduğunu söyleyen Gazeteci Yazar Mehmet Ali Altındağ da hem Türkiye’nin hem de bütün dünyanın üstadın fikirlerinden yararlandığını kaydetti.

Şehir dışından gelen vatandaşlardan Zeynep Aslıhan da mevlitte Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'ni ve bütün şehitleri anmanın güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Bediüzzman’ın okuru Fatih Yılmaz ise Bediüzzaman’ın haksız sürgünlerine işaret ederken, Bediüzzaman’ın daha yeni yeni anlaşıldığını belirtti. Yılmaz, “Said Nursi Hazretleri hiç hak etmedikleri halde, sırf İslam’ı, Allah’ı ve onun Peygamberini anlattığı için 18 yılı aşkın süre boyunca zindanlarda sürgün edildi. Onun yolu Kur’an-ı Kerim ve Sünnet yoludur. Rabbim O’nu anlayabilmeyi ve O’nun yolundan gitmeyi nasib etsin. Gecemiz hayırlı uğurlu olsun. Şehitlerimizin ailelerine sabır diliyoruz, mekanları Cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
Bu arada. dışarıdan gelen misafirler Şanlıurfalılar evlerinde ağırladı.

Reklam
Reklam

Said Nursi ve Şehitlerin anıldığı geceyi AK Partili Abdülkerim Gök, BDP’li Altan Tan, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, binlerce vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz