Bediüzzaman’ın Sürgün Yıllarına Ait Eşyaları Ulucanlar'da

‘Adım Adım Said Nursi’ günlerinin ikincisi Ankara Ulucanlar Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Risale...

‘Adım Adım Said Nursi’ günlerinin ikincisi Ankara Ulucanlar Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Risale Akademi, Akademik Araştırmalar Vakfı ve Nur İlim ve Eğitim Vakfı'nın gerçekleştirdiği programa Üstad Bediüzzaman’ın talebeleri Abdullah Yeğin ve Said Özdemir de katıldı. Programda Said Nursi’nin hapishane ve sürgün günlerini anlatan serginin açılışı da yapıldı.

“ULUCANLAR’DA OLMAKTAN AYRI BİR SEVİNÇ DUYUYORUM”

İman olmasa dünyanın ve ahiretin harap olacağını söyleyen Abdullah Yeğin, “Cenab-ı Hak sizleri, hepimizi bu iman hizmetine musahhar etsin. İnşallah milletimiz, memleketimiz ve İslam âlemi Kur'an’ın hakikatlerinden istifadeyi temin edecekler. Yalnız Üstadımız burada size dinleyelim ve istifade ederiz. Programın bir zamanlar hapis yattığım Ulucanlar Cezaevi’nde de yapılmasından ayrı bir sevinç yaşadım. Konuşacak çok şey var, ama kitap okumak bundan daha iyidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Üstad’la yaşadığı hatıraları anlatan ve Üstad’a ait eşyaları gösteren Said Özdemir ise “Buradaki toplantı bizim için bir lütfu ilahidir. Burası bir cezaevi değil, vefa evi oldu. Buraya sırf Risale-i Nur için dokuz defa girip çıktık. Tarihçe-i Hayat için de 1,5 sene hapis yattık. Risale-i Nur'a hizmetleri Cenab-ı Hak bize nasip etti. Bütün her yere Risale-i Nur'u getirmeliyiz, yoksa mesul oluruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: