Beenhakker'in umudu kalmadı!

Avusturya'dan 90+3.dakikada yedikleri golle galibiyeti kaçırarak 2 puan bırakan Polonya'da teknik direktör Leo Beenhakker oldukça karamsar.

Polonya maçın ilk bölümlerinde rakibine bol miktar da pozisyon verse de ev sahiplerinden Avusturya bu fırsatları cömertçe harcadı. Sonrasında da sahneye çıkan Roger Guerreiro, attığı golle beklenmedik bir biçimde Polonya'yı öne geçirdi. Maç boyunca skor avantajını elinde tutan Leo Beenhakker'in talebeleri, son dakikada gelen penaltı golüyle sahadan 1 - 1'lik beraberlikle ayrıldılar. Bu beraberlik kupaya devam etme şanslarını mucizelere bıraktı. Hatta tecrübeli teknik adama göre artık öyle bir şans yok.

Reklam
Reklam

Maç sonrasında yaptığı basın toplasında maçı değerlendiren Hollandalı teknik adam şunları söyledi: "Eğer daha önce yaptığımız gibi Almanya'ya 2 - 0 yenilmiş olsaydık, bunu istemesek de kabul edebilirdik. Son dakikaya kadar üstün geldiğmiz bir maçta penaltı sonrasında bir puana razı olarak kupaya veda etmekse gerçekten çok dramatik. İlk 20 dakikalık bölüm dışında iyi oynadığımızı düşünüyorum. Oyuncularım uykuda geçirdikleri bu dönemin ardından kendilerine geldiler. Golü de bularak haklı bir galibiyete doğru yöneldik. Şu anda hala kendime gelmiş değilim. Çeyrek finale kalabilmek için bu maç tek şansımızdı. Şu anda turnuvanın dışında kaldık diyebiliriz. Bu da herkes gibi benimde içimi burkuyor."